“MONTRÖ’YÜ SAVUNUYORUZ!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğunluğu CHP’li Eski Parlamenterlerden oluşan bir grup parlamenter,103 Amiral hakkında;12 yıl hapis istemi ile hazırlanan iddianame ve son günlerde Karadeniz’de ki uluslararası askeri hareketliliğe dikkat çekmek üzere yazılı bir açıklamada bulundu.

Ali Kemal Kumkumoğlu, Yakup Kepenek, Kemal Anadol, Algan Hacaloğlu, Fikri Sağlar, Hüsnü Bozkurt ve Adnan Keskin gibi Ülke kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin aralarında bulunduğu çok sayıda Parlamenter, kamuoyuna yazılı bir çağrıda bulundu.
Son dakika: Amirallerin bildirisinin ardından 96 eski vekilden de bildiri - Haber

Hazırlanan kamuoyu duyurusunda, daha önce kamuoyuna yaptıkları çağrılar hatırlatılarak;

“Montrö’yü savunan amiraller hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 12 yıla kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlanması; ülkemizde evrensel hukukun uygulanması konusunda tereddüt yaratacak bir nitelik taşımaktadır.
Amiraller bildirisi yayınlandığında da bunun anayasal bir hak olduğunu kamuoyuna açık bir şekilde ifade etmiştik. Türkiye’nin tapusu olan Lozan’ın boşluğunu dolduran Montrö’nün, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının, Marmara’nın dolayısıyla Türkiye’nin ve Karadeniz’de kıyısı olan ülkelerin güvenliğini sağladığını belirtmiştik.

“Yeniden ifade ediyoruz”

Yeniden ifade ediyoruz; Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesindeki konumu ve çevresindeki deniz alanları üzerindeki haklarıyla egemenliğini güvence altına alan çok önemli uluslararası bir belgedir. Türkiye’nin egemenliği ile doğrudan bağlantılı olmanın yanı sıra ülkemize bölgesel ve küresel barışı koruma açısından yaşamsal bir sorumluluk yüklemektedir.
Karadeniz’de uluslararası bir gerginliğin söz konusu olduğu bugünlerde Montrö’yü savunmak ve korumak daha da önem kazanmıştır. Böyle bir dönemde Montrö’yü savunmayacağız da ne zaman savunacağız?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Montrö’yü savunmak suç değil tam tersine yurttaşlık görevidir. Aşağıda imzası olan geçmiş dönemler milletvekilleri olarak, Montrö Sözleşmesinin önemini bir daha vurguluyor, anayasal hakların kullanılması ve korunmasına kuvvetle sahip çıkıyoruz
.” denildi.


“MONTRÖ’YÜ SAVUNUYORUZ!” başlığı ile yayınlanan kamuoyu duyurunda yer alan “Parlamenterler Duyurusu” şu isimlerden oluştu.
Abdülkadir Ateş, Abdürrezzak Erten, Ali Arabacı, Ali Arslan, Algan Hacaloğlu, Ahmet Tan, Ali Kemal Kumkumoğlu, Ali Rıza Bodur, Ali Rıza Öztürk, Adnan Keskin, Ahmet Küçük, Ali Ahmet Ertürk, Ali Özgündüz, Altan Tuna, Atilla Kart, Bülent Baratalı, Cumhur Yaka, Dilek Yılmaz, Enis Tütüncü, Erdal Karademir, Ergün Aydoğan, Erol Ağagil, Erol Çevikçe, Fahrettin Üstün, Feridun Ayvazoğlu, Fikri Sağlar, Gaye Erbatur, Gökhan Durgun, Güldal Mumcu, Güldal Okuducu, Hasan Akyol, Hüsnü Bozkurt, Hakkı Ülkü, Halil Ünlütepe, Hasan Ören, Hulusi Güvel, Hüseyin Ünsal, İbrahim Özdiş, İsmail Özay, İdris Yıldız, İzzet Çetin, İbrahim Tez, Kemal Anadol, Kemal Ekinci, Kemal Sağ, Mehmet Kesimoğlu, Mehmet Küçükaşık, Mehmet Tomanbay, Muharrem Kılıç, Mustafa Özyurt, Mustafa Gazalcı, Mustafa Kul, Malik Özdemir, Necla Arat, Nedret Akova, Namık Havutça, Orhan Düzgün, Orhan Erarslan, Orhan Sür, Osman Coşkunoğlu, Ömer Çiftçi, Rasim Çakır, Ruşen Işın, Ramiz Topal, Sedat Uzunbay, Selahattin Kocaahmetoğlu, Selahattin Öcal, Tuncay Ercenk, Turgay Develi, Türkan Miçooğulları, Yakup Akkaya, Yakup Kepenek, Yılmaz Kaya, Yüksel Çorbacıoğlu, Zekeriya Akıncı, Ziya Yergök, Zülfikar İnönü Tümer.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“MONTRÖ’YÜ SAVUNUYORUZ!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!