‘ORGANİZE KÖTÜLÜK’ YİNE İŞ BAŞINDA…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin fiziksel ve zihinsel açıdan özel eğitime gereksinim duyan çocuklar için hizmet verdiği spor tesisi,İBB’nin elinden alınarak, AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne verildi. İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li meclis grubunun aldığı karar doğrultusunda, sakinlerinin çoğu AKP’li üst düzey yöneticilerden oluşan Yeşil Vadi Sitesi’nin kullanımına verileceği öğrenildi.

Ibb Spor Yesil

İBB Yöneticileri, sosyal medyadan duruma tepki gösterdi…

İBB Başkan Danışmanlarından Yiğit Oğuz Duman, Özel eğitime gereksinim duyan çocuklar için hizmet veren spor tesisinin, İBB’nin elinden alınmasına tepki gösterdi.

Yiğit Oğuz Duman; ” İBB’nin yapıp yıllarca özel bir siteye kullandırılan tesisi 2019’da Engelli çocuklarımızın eğitim merkezi olarak halka açmıştık. Ne yaptılar ettiler çocuklarımız ve ailelerinden alıp yine bir avuç insana teslim ettiler. Biz yeni tesisler açarız, siz bu günahınızla yaşarsınız” dedi.

İBB Engelli Bakım, Rehabilitasyon, İletişim ve Erişebilirlik Uzmanı/Danışmanı Adem Kuyumcu: “Üzgünüz, kırgınız, kızgınız. Otizmli, Down Sendromlu, Serebral Palsili çocuk ve bireylere terapi sağlayan havuz ve spor tesisinde son ders. Sebep bir avuç insanın keyfi bozulmasın diye… Söyleyecek çok şey var….” diyerek duruma tepki gösterdi.

Kuyumcu, İBB‘nin elinden Meclis kararı ve Mahkeme kararıyla alınan spor tesisinde çektiği video ile kamuoyuna seslendi.

CHP’li Tarık Balyalı AKP’li Meclis üyelerine tepki gösterdi: “AKP’li belediye özel bireyler için açılan tesisi İBB’nin elinden alıyor.”

image 25

İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Süleyman Tarık Balyalı, sosyal medya hesabından, İBB‘nin AKP‘li meclis üyeleri tarafından nasıl engellediğini bir örnekle açıkladı.

Tarık Balyalı‘nın paylaştığına göre, AKP‘li İBB döneminde, çoğunluğu ellerinde bulunduran AKP‘li meclis üyeleri iki kültür merkezi ve bir spor merkezini İBB bünyesinden alarak AKP‘li Ümraniye Belediyesi’ne tahsisini talep etti.

Tahsisin istendiği yer ise; AKP‘li vekiller ile üst düzey yöneticilerin yer aldığı lüks bir site. Ekrem İmamoğlu‘nun İBB Başkanlığına seçilmesiyle bu tesis otizmli ve Down Sendromlu çocuklar olmak üzere 1000’den fazla özel insana hizmet eden bir tesis haline geldi.

Balyalı‘nın aktardığına göre özel bireylere hitap eden bu tesis şimdi ise mahkeme kararı ile AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne devredilmek zorunda.

image 24 edited

Tarık Balyalı‘nın paylaşımları şu şekilde:

‘BU TESİSTEN GEÇMİŞ DÖNEMDE ‘BİR AVUÇ İNSAN’ YARARLANMIŞ’

AKP’nin Ümraniye’li İBB Meclis Üyeleri Meclisteki çoğunluklarına dayanarak, fotoğrafını sunduğum önergeyle 2020 yılında İBB’ye ait 2 Kültür Merkezi ve 1 Spor Merkezinin İBB’nin elinden alınarak, Ümraniye Belediyesi‘ne tahsisini istedi.

Bu karara CHP’li Üyeler olarak “Red” verdik. İBB Başkanımız “veto” etti. Teklif yasal zorunluluk nedeniyle tekrar İBB Meclisine geldi. AKP’li Meclis Üyeleri tarafından tekrar ‘kabul’ edildi ve mahkeme aşaması başladı.

Tahsis istenen yerlerden bir tanesi AKP’li Milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerinin popüler sitesi ‘Yeşil Vadi’ Sitesinin içinde. Bu tesisten geçmiş dönemde sadece site içindeki ‘bir avuç insan’ yararlanmış. (Ortalama 150 kişi)

‘SİYASET, ENGELLİ, ÖZEL BİREY DİNLEMEDİ VE İBB’NİN TESİSİNİ ELİNDEN ALDI’

Dönem değişti ve Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildi. İBB Spor İstanbul’un işlettiği bu tesis yeni yönetimin vizyonuyla ‘bir avuç insandan’ başta Otizmliler ve Down Sendromlu çocuklar olmak üzere 1000’den fazla özel insana hizmet eder hale dönüştürüldü.

Şimdi bu tesisi mahkeme kararı nedeniyle kapatmak ve Ümraniye Belediyesine devretmek zorundayız. Sonuç itibariyle bir avuç insana tahsis edilen spor salonunu biz engelliler için özel spor merkezi haline getirmiştik. Siyaset, engelli, özel birey dinlemedi ve İBB’nin tesisini elinden aldı.”

image 23 edited

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘ORGANİZE KÖTÜLÜK’ YİNE İŞ BAŞINDA…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!