DOSTLARI ÖZKAN SÜMER’İ UNUTMADI…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Türk Futbolunun duayen ismi, Trabzonspor’da Futbolcu, Teknik Direktör ve Başkanlık yapmış olan Özkan Sümer, Memleketi Trabzon’da anıldı…

IMG 20211222 WA0005
VİRA TRABZON ÖZEL HABER

İlk tören Trabzonspor’un efsanesi Özkan Sümer’in Maçka İlçesi’nde ki kabri başında yapıldı.

Trabzonspor'un efsanesi Özkan Sümer kabri başında anıldı

Trabzonspor’da futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerinde bulunan tek kişi olarak adını tarihe yazdıran ve geçtiğimiz yıl 22 Aralık tarihinde hayatını kaybeden Türk futbolunun duayen ismi Özkan Sümer, ölümünün 1’inci yılında Trabzon’un Maçka İlçesi‘ndeki kabri başında dualarla anıldı.


Efsane hoca Özkan Sümer‘in kabrinde düzenlenen törene Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor eski başkanı Mustafa Günaydın, A Milli Takım eski teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, spor camiasından çok sayıda isim, Sümer’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Özkan Sümer mezarı başında anıldı

Trabzon’da İkinci Anma Töreni Yapıldı.

Özkan Sümer için ikinci tören, Trabzon Merkez’de bulunan Hamam-ı Zade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı…

Trabzon Hamam-ı Zade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan ikinci anma töreninde, sunuculuğu üstlenen ünlü edebiyatçı ve Şair Sunay Akın’ın “İnsanlar vardır, bilginin ışığını avuçlarına alırlar ve sadece kendi hayatlarını değil, yaşadıkları toplumu ve dönemi de o bilginin ışığı ile aydınlatırlar. Bugün burada Trabzon’un yetiştirdiği o büyük, o güzel insanlardan birini, bilginin ışığı ile hem yaşadığı kenti hem de ülkesini aydınlatan Sayın Özkan Sümer’i anmak için bir araya geldik…Ve bugün 22 Aralık Sarıkamış Şehitleri’nin de anma günü. Değerli Konuklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Şehitlerimiz ve bir yıl önce aramızdan ayrılan Sayın Özkan Sümer’in anısına; sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum…” anonsu ile başladı…

Screenshot 20211222 165933 com.google.android.youtube

Ardından Mehmet Akif Ersoy’a atıfta bulunarak anlatımlarda bulunan Sunay Akın, İstiklal Marşı için izleyicileri davet etti.

Hamam-ı Zade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ki törende, ilk sözü alan Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu; “Özkan Hoca ile eski tanışırım. Kendisi Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemde bir restorantta tesadüfen karşılaştık ve Trabzonlu olduğumu ve kendisine hayranlığımı belirttim. Daha sonra çok kez buluştuk. Birlikte çalıştık. Hayran olduğum ve takdir ettiğim en önemli özelliklerinden birisi, alt yapıya verdiği önemdir. Dolayısı ile başkanlığı döneminde de birlikteydik. İki yıl kendisine Başkan Yardımcılığı yaptım. Alt yapının sadece futbolun değil, sporun temel taşlarından birisi olduğunu ondan öğrendim. Hem kendisini takip ederek, hem de bilgisine başvurarak çok şey öğrenmiş olduk. Hem futbolcu, hem teknik adam hem de kulp başkanı olarak sadece Trabzon’a değil, tüm ülkeye hizmet etmiş bir değerdir kendisi. Çok önemli bir değeri kaybettik ama felsefesi yaşıyor…“dedi.

img 0728

ŞENOL GÜNEŞ; “ÖZKAN SÜMER GİBİ SİZ DE AYAKTA DURUN!”

Özkan Sümer ile birçok kez birlikte çalışan Şenol Güneş ise anıları ve duygularını şöyle anlattı: “Bizim birlikteliğimiz çok uzun yıllara dayanıyor. Çocukken seyirci olarak onu izlemek, onunla beraber oynamak, ona karşı oynamak, onun hocalığında oynamak, başkanlığında oynamak, hocalık yapmak, birlikte çalışmak başkaydı. Aramızdan ayrılışının geçen bir senesinde onu unutmadık ve unutmayacağız. Özlüyoruz. Trabzon çok değerli bir kent. Geçmişiyle ve bugünüyle. Ama yarınları da iyi olması gerekiyor. Çok yetişmiş ve değerli insanlarımız var. Hiçbir zaman bir kişi kendi başına büyümüyor. Herkes etrafında büyüyor. Bir kişi farklıydı. O da Özkan Sümer’di. Çünkü Özkan Sümer doğunun içerisinden geldi. O yalçın kayalar içerisinde Maçka’da doğup büyüyüp ondan sonra Trabzon’da Türkiye’de ve Avrupa’da ses getirdi. Duruşuyla, ilkeleriyle araştırmalar yapıp kendini geliştirdi ve küllerinden doğdu. Bu şehri temsil etti. Hakaret de yedi hoşgörü gösterdi. Öylesine mükemmel bir insandı. Geçmişte kırılmayan dimdik ayakta duran Özkan Sümer gibi sizde ayakta durun. Birbirinize ihtiyacınız var, birlikteyiz ve beraberiz. Onu kaybettikten sonra değerini anlıyoruz. Ölümünden önce Maçka’ya gittiğimizde danışma kurulu diye bir şey düşünüyorduk. Ölümünü kabul edemiyorum. Yaşamayı istemekten çok üretmeyi istiyordu. Zamana yetiştiremedi” sözlerini kaydetti.

img 0701

RASİM SÜMER; “ONU ANLATMAYA KELİMELERİM YETMİYOR!”

Efsane futbol adamı Özkan Sümer’in abisi Rasim Sümer de söz alanlar arasındaydı. Çocukluk anılarını anlatarak; “Sporculuğu döneminde eminim ki benden daha fazla bu salonda bulunanlardan bazıları benden daha fazla anılar paylaşmıştır. Ona karşı olan duygularımı burada benim kelime dağarcığım yetersizliği sebebiyle anlatmam mümkün değil. Yalnız onu her duyumla, her hücremle çok özlüyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuşarak kardeşine duyduğu özlemi anlattı.

ONUN FELSEFESİNİ ANLAMAK LAZIM

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen de Özkan Sümer ile ilgili yaşadıklarını ve duygularını şöyle aktardı: “Özkan Hocamızın bir felsefesi vardı. O felsefeyi anladık mı? Anladıysak gereğini yaptık mı? Asıl tartışmamız gereken bunlar. Çünkü Trabzonspor ebediyete kadar gidecekse önce bu felsefeyi Özkan Hocanın anılarından, uygulamalarından ortaya koyması gerekir. Çocukluk yaşlarından beri izlediğim, hep öne çıkan futbolculardan bir tanesiydi. Bana Trabzonspor’da ilk defa yöneticilik teklif eden ve Baro Başkanı seçildiğimde bana ilk gelen STK temsilcisiydi. Kendisini rahmetle anıyorum”

Nizamettin Algan edited

“TRABZONSPOR’UN ALTYAPISI ONUN ESERİDİR”

Trabzonspor’un kurucularından Nizamettin Algan, Sümer’in geçmişteki başarılarını birer birer anlattı. Algan, “Özkan nereye gitmişse dönüşü hep Trabzon’a ve Trabzonspor’a olmuştur.  Altyapı onun eseridir. Trabzonspor’un altyapısı Özkan’la başlamıştır, Özkan’la gelişmiştir. Özkan’la büyümüştür ve bugünlere gelmiştir. Sert mizaçlı, yumuşak kalpliydi. Bugün Trabzonspor’un altyapısı varsa onun eseridir. Bugün Trabzon’da futbol akademisi varsa onun eseridir. Ruhu şad olsun” dedi.

Hamam-ı Zade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ki anma törenine; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman,Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve Trabzon Barosu Başkanı Av.Sibel Suiçmez,Türk Futbol Antrenörleri Derneği Kurucu Başkanı İsmail Dilber, Trabzonspor Eski Asbaşkanı Erol Tuna,Sanatçı İbrahim Can,Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, eski futbolcular Serdar Bali, Hami Mandıralı, Lemi Çelik, Hüseyin Çimşir ve Mehmet Aurelio ile bordo-mavili kulübün eski ve yeni yöneticileri de katıldı.

Çektikleri Video/mesajlar ile; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Lale Orta, Reşit Kalfa, Ergün Gürsoy, Erdal Atalay, Hamdi Aslan, Faruk Özak, Eşay Öngür, Uğurcan Çakır, Şevki Gençosmanoğlu ve Yusuf Yazıcı katılarak mesajları gösterildi.

ANMA ETKİNLİĞİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DOSTLARI ÖZKAN SÜMER’İ UNUTMADI…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!