TBMM’de Müsilaj Araştırma Komisyonu Kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj sorununun çözümü için Meclis devreye giriyor. Partilerin ayrı ayrı verdiği önergeler TBMM’de görüşüldü ve partilerin uzlaşmasıyla Müsilaj Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyon 19 üyeden oluşacak, üç ay çalışacak ve gerektiğinde ‘yerinde’ inceleme yapabilecek.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in 1 Haziran’da, TBMM’de Marmara Denizi’nde tehlikeli biçimde yayılan müsilaj için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Daha sonra AK Parti de dahil olmak üzere tüm partiler ayrı ayrı konuyla ilgili önerge verdiler. Önergeler bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin önergeleri kabul edildi. Böylece Müsilaj Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Şeker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Geçen hafta AKP ve MHP oyları ile reddedilen denizlerimizdeki müsilaj sorununun araştırılması için verdigimiz önerge sosyal medyadaki tepkiler ve kamuoyu baskısı ile bugün kabul edildi” mesajını verdi.

Komisyon çalışmaları sırasında tüm kurum ve kuruluşlardan bilgi alabilecek, konuyla ilgili uzmanları dinleyebilecek, müsilaj sorununun yaşandığı yerlerde inceleme yaparak rapor oluşturacak. Komisyon raporunda çözüm önerilerine de yer verilecek. Rapor Genel Kurul’da görüşülecek, ilgili kurum ve kuruluşlara da gerekli önlemlerin alınması için gönderilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de Müsilaj Araştırma Komisyonu Kuruldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!