”TRABZONSPORLULUĞUMUZ SORGULANAMAZ!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ‘’Kaleci Altay’ın eldivenleri’’ paylaşımına ilişkin Vira Trabzon Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarında yaptığı çıkışlar ve etkili konuşmaları ile bir süredir dikkatleri üzerine çeken, bu yönüyle de AKP’liler tarafından istenmeyen adam ilan edilen İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, bu kez Twitter’da yaptığı bir paylaşım yüzünden bir grup Trabzonspor taraftarı tarafından da istenmeyen adam ilan edildi.

Kendisi de  Trabzonsporlu olan ve Türk Milli Takımı’nın İsviçre ile Azerbaycan’ın Bakü şehrinde oynadığı karşılaşmayı izlemek üzere bindiği uçakta yaptığı paylaşım ile Trabzonsporlu bir gurup taraftarın hedefi haline gelen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Vira Trabzon Haber’in konu ile ilgili sorularını yanıtlayarak ‘’eldiven meselesi’’ hakkında açıklamada bulundu.

WhatsApp Image 2021 06 27 at 00.41.05

Milli his,iyi niyet ve birleştirici bir maksatla o paylaşımı yaptığını, sonrasında cümle düşüklüğü sebebi ile yanlış anlaşılmalara neden olabilir kaygısı ile paylaşımı sildiğini ve buna rağmen siyasi bir maksatla bir grup tarafından bu paylaşımın köpürtülüp kendisini Trabzonspor taraftarının önüne atılmaya çalışıldığını iddia eden İbrahim Özkan;

“THY’nin Bakü seferinde ismim yazılı olduğu için bir hemşerimiz Altay’ın maç eldivenlerini götürmemi rica etti. Ben de tabi ki onun bu ricasını kabul ettim. Türk Milli takımının maçta iddiası bulunmadığı için ve bazı basın yayın organlarında da  Altay’ın oynayacağını haberleri çıkınca ben de öyle düşündüm. Uçağın içerisinde internet olduğu için o paylaşımı attım. Kısa süre sonra da yaptığım bu paylaşım yanlış yerlere çekilebilir düşüncesiyle de sildim. Paylaşımın yayında kalma süresi 2 dakikayı bile geçmemiştir. Maalesef kendini gazeteci zanneden cep telefonu tamircisi bir arkadaşımız bu görüntüyü ‘’Aziz Sancak-Spor Yazarı’’ paylaşımıyla servis etmesi çok manidardı. Çok şık olmadı. Bu paylaşımım nedeniyle Trabzonsporluluğum sorgulandı. Böyle bir şey olabilir mi? Milli dava, milli takım söz konusu olduğu zaman bizim için Trabzonspor ikinci sıradadır. Eğer Milli takımda Fenerbahçeli bir futbolcu gol atarsa biz bu gole sevinmiyor muyuz? Milli olunmadan yerel olunmaz. Bizim için önce Türkiye, sonra Trabzonspor gelir. Bazı arkadaşlar sanırım ‘’Trabzonspor, Milli takımdan önce gelir’’ diye düşünüyorlar. Bu düşünceye sahip bir insana ne anlatabiliriz ki? Bu kabul edilebilir bir şey değildir.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2021 06 27 at 00.41.02

‘’Bana gösterdikleri tepkiyi, AKP mitingine katılan Trabzonspor Başkanı’na göstermediler’’’

Yaptığı paylaşımın iyi niyetli bir paylaşım olduğunun altını çizen Özkan,’’ O paylaşımım tamamen iyi niyetliydi. Daha sonra zaten yaptığım paylaşımda da şu ifadeleri kullandım ‘’Altay’ın değil eldivenlerini değil  kramponlarını bile taşırım. Uğurcan’ın da havlusunu taşırım.’’ Bunu ‘’Fenerbahçe’’ gibi kavramlara çekmek doğru değil. Ben milli bir meseleden bahsediyorum. 2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu defalarca söyleyen bir insanım. Bu tepkiyi gösteren arkadaşlar, bu kupa kimdeyse ona tepki göstersinler. Bizim Trabzonsporluluğumuzu sorgulamasınlar. Yine söylüyorum 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur ve Trabzonspor 7 kez şampiyon olmuş bir takımdır. Bunu siyaseten parti gözetmeksizin söyleyecek güce de sahibim. Türkiye’deki yerel mahkemeler bu konuyu aklasa da uluslararası mahkemeler ve UEFA şampiyonluğu tescil etmiştir. Kupanın kimde olduğu da bellidir. Bana tepki gösteren kişiler, AKP mitingine katılan Trabzonspor başkanına tepki göstermediler. İbrahim Hacıosmanoğlu, Kazlıçeşme’de ki AKP mitingine katıldığı gün o kupa teslim edilmişti, mesele bundan ibarettir.” dedi.

”Siyasi bir olay olduğunu düşünüyorum”

Paylaşımının siyasi amaçlarla, maksatlı bir şekilde köpürtülüp gündeme getirildiğini öne süren İbrahim Özkan, ”Uğurcan, ülkemizde en formda kalecidir. Kalecileri oynatmakta hocanın takdiridir. O paylaşımda bir cümle düşüklüğü olduğu için sildim. Silinmiş bir paylaşım üzerinden işgüzar bir arkadaşın gündeme taşıdığı bir konu oldu. Bunun siyasi bir olay olduğunu düşünüyorum.

Bizim Trabzonsporluluğumuzu sorgulamak kimsenin haddine değildir. Tekrarlanan 2019 İBB seçimlerinde Trabzonlulara ‘’Pontus’’ imasında bulunan kişiye karşı çıkan kişi benim. Benim Trabzonluluğumu ve Trabzonsporluluğumu sorguluyorlar. Ben Trabzonspor kongre üyesiyim. Trabzonsporlu olmaktan da gurur duyuyorum.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2021 06 27 at 00.41.05 1

‘’Cümle düşüklüğü nedeniyle o paylaşımı sildim’’

Yaptığı paylaşımın birleştirici bir amaçla yapıldığını ifade eden Özkan, haksız yere linç edilmeyi kabul etmediğini ifade etti. Özkan, ”O eldiven götürme olayını Almanya’dan yakınımızın bize yaşadığı ülkeden hediye getirmesi gibi düşünmeliyiz. Olayın bundan hiçbir farkı yoktur. Trabzonspor taraftarı o paylaşıma üzülmüşse; bu üzgünlük bizi de üzer. Trabzonspor taraftarını üzmek bizim haddimiz değildir. Trabzonluları mutlu etmek için elinden geleni yapan, her konuşmamda Trabzon vurgusu yapan bir insanım.  Haksız yere linç edilmeyi kabul etmiyorum. Hakaret edenler hakkında suç duyurunda bulundum. Masumane tepki gösterenleri de anlayışla karşılıyorum. Tekrar ediyorum cümle düşüklüğü nedeniyle o paylaşımı sildim, gayet güzel herhangi bir art niyet taşımayan bir paylaşımdı. Birleştirici bir paylaşımdı, ayrıştıran insanları görünce üzüldüm.” ifadelerini kullandı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”TRABZONSPORLULUĞUMUZ SORGULANAMAZ!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!