“TÜKENİYORUZ!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği, 15. olağan kongresini yaptı.Kongre sonrası yayınlanan sonuç bildirgesinde “TÜKENİYORUZ!” vurgusu yapıldı…

tu%CC%88koder genel kurulu11

Tüketiciyi Koruma Derneği,15.Olağan Kongresini yaptı. Mevcut Genel Başkan Aziz Koçal ile devam kararı alınan kongre sonrası yayınlanan sonuç bildirgesinde “Tükeniyoruz” çağrısı yapıldı.

İşte Tükoder’in sonuç bildirgesi;

“Doğasında pahalılık, işsizlik yokluk, aşırı tüketici yapılanması, akıl ve bilinç dışılık, örgütsüz bırakma, yasakçılık, baskı, hukuksuzluk, adaletsizlik gibi bir avuç para babasının dışında, geniş halk yığınlarının aleyhine olacak her şeyi uygulayan neoliberal sistem iflas noktasına geldi.Can çekişirken daha da azgınlaşıp saldırıyor.

Toplumu hareket ettiren, başta insan olmak üzere, tarih, coğrafya ve teknik üretici güçlerinin önünü tıkıyor. Doğayı çevreyi mahvediyor, kadınların katledilmesine göz yumuyor. Gençlerin geleceğe umutla bakmasını engelliyor. Eğitimi, sağlığı ticarileştiriyor, piyasalaştırıyor. Liyakat yerine adam kayırıcılığını, üretim yerine ihracatı, işçi sınıfı yerine lümpenliği, özgürlük yerine cezaevlerini, doğruluk yerine yalanı bilim hurafeciliği uyguluyor.

Kamuculuk, sosyal devlet vb. uygulama ve anlayışları terkediliyor. Başta işçi sınıfımız olmak üzere, tüm emekçiler, emekliler, kısmi yapıların dışında, dağınık, sahipsiz, çaresiz bırakılıyor. Böylesi ağır bir ülke tablosunda 31. yaşını doldurup 32. yaşına giren Ülkemizin, sistem dışı tüketici örgütü TÜKODER, tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesi için tüketici bilincini oluşturmak, tüketiciyi bilinçlendirmek, evrensel tüketici hakları paralelinde tüketicilerin kendini koruyacak aşamaya gelmesi için gerekli çalışmaları yapmak, bu hakları kullanabileceği ortamı hazırlayıp sürdürülebilir kılmak için yurt genelindeki 40 şubesiyle özverili vefakar cefakar, tüketici örgüt önderleri ve üyeleri ile var gücüyle çalışıyor.

Ticari ve ekonomik politik hiçbir yere bağımlılığı olmayıp, tümüyle üyelerinin gönüllü katkı ve çabalarıyla 31 yıldır dimdik tam bağımsız demokratik bir uygulama ve anlayışla yürüyen TÜKODER bugün 15. genel kurulunu gerçekleştirdi. Yürekten inanıyoruz ki, bugüne değin sürdürebileceğimiz tüm anlayış ve çabalarımız, bundan sonra da daha da yükselerek devam edecektir

Kamuoyuna saygılarımızla…”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“TÜKENİYORUZ!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!