Türk-İş, Açlık sınırını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayı açlık sınırını 2 bin 830 lira olarak açıklayan Türk-İş raporunda, “Yılın sadece ilk beş ayı sonunda, aile bütçesine gelen ek yük ise 783 lira oldu.” ifadelerine yer verdi.

Türk-İş Mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını yayımladı. Rapora göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı), Mayıs’ta aylık bazda yüzde 2.28 artışla 2,830,17 liraya çıktı.

Türk-İş verilerine göre, “mutfak enflasyonu”ndaki değişim, yılın ilk beş ayında yüzde 9.28, yıllık bazda yüzde 16.07 ve yıllık ortalama artış oranı da yüzde 18.07 olarak hesaplandı.

YOKSULLUK SINIRI 9 BİN 218 TL

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı da (yoksulluk sınırı) 9,218.79 liraya yükseldi.

Bekâr bir çalışanın “yaşama maliyeti” de aylık 3,435.22 lira olarak açıklandıç

İLK 5 AYDA AİLE BÜTÇESİNE 783 TL EK YÜK

“Çalışanların ailesiyle birlikte ‘insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri’ daha da güçleşmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Asgari ücret açlık sınırının altındadır. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması (mutfak masrafı) bir yıl öncesine göre 392 lira ve yapılması gereken toplam harcama tutarı (aile bütçesi) 1,277 lira arttı. Yılın sadece ilk beş ayı sonunda, aile bütçesine gelen ek yük ise 783 lira oldu.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk-İş, Açlık sınırını açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!