Yunanistan’da Galatasaray’a Çirkin Tavır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Olimpiakos ile oynanacak özel maç için gittiği Yunanistan’da PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle geri döndü.

Yunanistan’ın büyük takımlarından Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina’dan geri döndü.

Sarı-kırmızılı kulüp bir açıklama yaparak, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi istemesi üzerine, yaşanan sorunun çözülemediğini açıkladı.

İki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına rağmen Yunan yetkililerin son 72 saat içinde yapılan testleri kabul etmeyerek yeni test istemesi üzerine başlayan süreçte, pasaport kontrolünden geçen sarı-kırmızılı oyuncular da takım otobüsünden indirildi. Yaşanan problemin çözümü için yaklaşık 2 saat havalimanında bekletilen sarı-kırmızılı ekip daha sonra uğradıkları çirkin tavra tepki olarak İstanbul’a döndü.

İnternet sitesinden bir açıklama yayımlayan Galatasaray Kulübü, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapıldığını vurgulayarak Yunan makamlarından özür beklediklerini açıkladı.

97f13183f17d498ebd87840d3e414aff.jpg?&mode=crop&w=1024&h=682
Spor Bakanı Kasapoğlu kınadı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da konuyla ilgili olarak açıklama yayınladı. Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullanarak yaşananlara tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan destek mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Yunan yetkililerin tutumuna tepki gösteren bir mesajı sosyal medya hesabından paylaştı. Çavuşoğlu mesajında, “Bugün Galatasaray Futbol Takımı’mızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!” ifadelerine yer verdi.

Atina Büyükelçisi Burak Özügergin de havalimanına giderek sarı-kırmızılı takıma destek oldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yayımladığı mesajda Yunan yetkililerin yaptığı saygısızlığın kabul edilemez olduğunu ve bu durumu not ettiklerini aktardı.

TFF’den tepki

Türkiye Futbol Federasyonu da yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yayınladı.

Federasyonun mesajında “Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina’ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü’müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz.” denildi.

7c765becb2ea4aefbf913d544534b3c8.jpg?&mode=crop&w=940&h=626
Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı da yaşanan olayla alakalı olarak açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Galatasaray Futbol Takımı kafilesi, 13 Temmuz 2021 akşamı Yunanistan’ın Olimpiakos Futbol Takımıyla özel maç yapmak üzere bugün (12 Temmuz) özel uçakla Atina’ya gitmiştir. Kafilemizin yaptırdığı ve sonuçları negatif olan PCR testlerinin geçerli sayılmaması ve tüm takımın yeniden test yaptırmasının istenmesi centilmenlikten ve iyi niyetten uzaktır. Bu keyfi yaklaşım ve kötü muamele üzerine takımımız, haklı olarak Yunanistan’a giriş yapmadan ülkemize geri dönmüştür.
Yunanistan’ın ülkemizin önde gelen takımlarından birini bu tür bir tavırla karşılaması, spor alanında dahi ülkemize yönelik tahammülsüzlüğünü göstermektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan’da Galatasaray’a Çirkin Tavır!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!