Ahmet Özer’den Nasıl Anlatsam Söyleşi Kitabı Raflarda Yerini Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şair-Yazar Ahmet Özer, Türk dili ve edebiyatına kattığı değerler ve edebi ürünleriyle edebiyat dünyasında kendisine yer edinen bir isim. Şiir, Roman, Monografi ve Söyleşi kitaplarıyla adından sıkça söz ettiren yazar, bu kez de okurunu “Nasıl Anlatsam” söyleşi kitabıyla selamlıyor.

Dört bölümden oluşan “Nasıl Anlatsam” Kitabı farklı zaman ve mekanlarda yaşayan insanların hayatının tek bir eserde toplanmasının ürünüdür. Bir terzi işçiliğiyle sesi ve sözü yazıya aktaran Ahmet Özer, bu kitabını ana başlık olarak dört bölüm altında birleştirmiştir.

Özer’in yapıtının birinci bölümünün asıl kahramanlarını Trabzon Lisesi Öğretmenleriyle yapılan söyleşilerden oluşmaktadır. Bu söyleşi dizisinde uzun yıllar eğitmenlik yapan: Fahri Başer, Kemal Ülker, Sabahat Ülker, Remzi Doğar, Aliye Aşurbaylı’nın kız kardeşi Asiye Aşurbaylı ve Sezai Çakmaçı gibi önemli isimler bulunmaktadır.

Özer’in yapıtının ikinci bölümünde ise Köy Enstitü kuruluşlarının toplumsal hafızadaki yeri ve önemi; toplumsal gelişmeye katkısını ve bu eğitim kurumlarının simge adı olan Mahmut Makal başta olmak üzere sanat ve eğitim hareketine omuz veren insanlar yer almaktadır.

Özer, yapıtının üçüncü bölümünde ise yaşamı ve yapıtlarıyla Karadeniz coğrafyasından izler taşıyan ve farklı kesimlerden önemli değerleri kimliğiyle bütünleştiren insanları “Sözü Olan Değerlerimiz” başlığı altında toplamıştır.

Özer, yapıtının son bölümünde ise toplumsal yaşamda önemli izler bırakan değerleri ve bu değerlerin yaşamlarında ürettikleri eserler ekseninde onları yakından incelemiştir.

Ahmet Özer’in toplumsal bellekte yer alan değerleri ve onların miraslarını aktarmayı kendine görev bilmenin ürünü olan bu kitabın Türkiye’nin Sözlü belleğine önemli izler bırakması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Özer’den Nasıl Anlatsam Söyleşi Kitabı Raflarda Yerini Aldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!