Atatürk’e “kafir” diyen imam, YÖK Başkanı Saraç’ın kayınpederi çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e “zalim ve kafir” diyen imam Mustafa Demirkan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın kayınpederi çıktı.

Ayasofya’da ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık’ Projesi’ kapsamında hafızlık elde eden 136 öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan, törende Ayasofya’nın müzeye çevrildiğini hatırlatarak, adını anmadan Atatürk için “Zalim ve kafir” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Erdoğan gibi Rize Güneysulu olan Demirkan’ın YÖK Başkanı Saraç’ın kayınpederi olduğu öğrenildi. Demirkan, geçen şubatta vefat eden dünürü Emin Saraç’ın cenaze namazını kıldırmıştı.

AKP’li bir yetkili, Erdoğan ile Demirkan’ın yakın arkadaş olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlıklarını bilmeyen yoktur. Çocukluktan beri dostturlar. Saraç ve Demirkan, Rize’ye gittikleri zaman Erdoğan’ın evinde kalırdı. Erdoğan, il başkanıyken Demirkan’ın camisine gider, sohbet ederlerdi” dedi.

Demirkan’ın Diyanet İşleri Başkanlığı atamalarında etkili olduğunu iddia eden yetkili, “Diyanet’te iş yapmak isteyenlerin referansıdır” diye konuştu.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de, Demirkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemşerisi olduğunu vurgulayarak,  “26 Nisan 2014’teki düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte katılmış” bilgisini paylaştı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk’e “kafir” diyen imam, YÖK Başkanı Saraç’ın kayınpederi çıktı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!