CNN TÜRK’E ÖFKE BİTMİYOR!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan; Dün gece CNN TÜRK’e konuk olan,İBB AKP Grup Başkan vekili ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’nun iddialarına; Halk TV’de konuk olduğu ‘Haber Masası’ programında cevap verdi!…

Ibrahim Ozkan e1640622908956 edited

“TEVFİK GÖKSU, YANDAŞ GAZETECİLERE SUFLE VERİR HALE GELDİ!

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Halk TV’de yayınlanan Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası programına konuk oldu. Özkan, İBB kurumları ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef alınırken, sürecin nasıl ilerlediğini kendi perspektifinden aktardı.

İbrahim Özkan, 2 Ocak Pazar günü (dün) çok konuşulacak esprili bir sosyal medya paylaşımına da imza attı. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun ard arda İBB’ye yönelik suçlamalarda bulunduğu programa yönelik, twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“CHP eğer Tevfik Göksu’ya cevap vermek için CNN protestosuna devam edecekse ben İYİ parti Grup Başkanvekili olarak İBB nin cevap hakkını kullanmak isterim. Eğer Tevfik Göksu’nun medeni cesareti varsa kendisini de karşımda görmek isterim.”

Halk TV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk olan İbrahim Özkan, Can Coşkun’un sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan defalarca randevu talep etmesine rağmen kendisiyle temas kuramadığını belirten İbrahim Özkan, “böyle bir devlet idaresi mümkün olabilir mi” diye sordu.

Özkan, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun, “hani bir soru soracaktınız” diyerek yandaş gazetecilere sufle verir hale geldiğine de dikkat çekti.

İbrahim Özkan: Tevfik Göksu yalan söylüyor

“İBB, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİR VİLAYETİ  DEĞİL Mİ?”

Bu sürecin çok önceden başlayan bir süreç olduğunu ama son günlerde gündemi değiştirme çabaları olarak gördüklerini belirten Özkan, özel teftiş adıyla başlatılan sürecin ilk olarak TBMM Bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de 557 terörist çalıştırılıyor” iddialarıyla başladığını söyledi.  Bu iddianın üzerinden 17 gün geçtikten sonra ancak bir teftiş başlatıldığına dikkat çeken Özkan, “İBB, Yunanistan’ın bir vilayeti mi, Türkiye Cumhuriyetinin bir vilayeti değil mi? Neden bu kadar İBB ile hükümeti çatıştırır bir hale geliyorlar?” ifadelerini kullandı.

‘Devlet adamlığı ciddiyeti’ diye bir tabirin olduğunu hatırlatan Özkan, bunlar sosyal medyadan konuşulacak konular değil ama bunlar sosyal medyaya alışıklar diyerek, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın instagram üzerinden istifa ettiğini ve instagramı kapatıp adeta meçhule gittiğini vurguladı.

Berat Albayrak’ın giderken söylediği, “At izi, it izine karıştı ve Allah sonumuzu hayır eylesin” sözlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Özkan, “hükümeti bu kadar karmaşık bir yapı haline getirdiler” İfadelerini kullandı.

“HALKTAN GELEN TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATTILAR

İbrahim Özkan, “İBB’de yapılan başarılı çalışmalar, halkın nezdinde itibar gördüğü için, gündemi nasıl değiştirir, bu artı puanları da nasıl negatife çeviririzin derdine düştüler. İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB’ye başlattığı ‘terör teftişi’ AK Parti’de karmaşa yarattı. Bu iddiaları ortaya atanlar, halktan gelen tepkilerden sonra geri adım attılar.” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un “Büyükşehir belediye başkanı veya İBB’ye açılmış bir soruşturma söz konusu değildir” sözlerini de hatırlattı.

“DEVLET RİCALİ, DEVLET ADABIYLA HAREKET ETMEK ZORUNDADIR

İbrahim Özkan, İBB’ye özel teftişe yönelik değerlendirmelerini şöyle devam ettirdi:

“İçişleri Bakanı bir tespitte bulundu. Çok önemlidir bunlar..557 kişiyi tespit ettiyseniz niye teftiş yapıyorsunuz? Devlet ricali devlet adabıyla hareket etmek zorundadır. Sayın Bakan, “hayatımda tek bir güvenlik makalesi okumadan İçişleri Bakanı oldum” demişti. Bunları unutmamamız lazım.”

Halk TV'de Sn.Can Coşkun'un sunmuş olduğu "Haber Masası" programında  gündemi değerlendirdim. - YouTube

“BİZ MİLLET İTTİFAKI OLARAK DİMDİK AYAKTAYIZ”

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Halk Ekmek iddialarına da şu yanıtı verdi:

“Dün 4 saat 15 dakika süreyle konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’yu sabırla dinledik. Fakat ne hikmettir ki bizlere cevap hakkı verilmedi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı bey zar zor da olsa yayına aktarıldı ve konuşması için sadece 10 dakika verildi. Sayın Göksu, “hani bir soru soracaktınız” diye yandaş gazetecilere sufle verir hale geldi. CHP’nin CNN Türk televizyonuna tavrını bildiğim için, dün gece bir tweet atma zorunluluğu hissettim. Çünkü biz sayın İmamoğlu’nun yanındayız. Biz Millet İttifakı olarak dimdik ayaktayız. Ve bize her ne kadar fitne sokmaya çalışsalar da CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ile abi kardeş gibiyiz. Gruplarımız arasındaki diyaloglar en üst seviyede. Bütün detayları, bütün süreçleri takip ediyoruz.”

“5 DAKİKA SONRA ORTAYA ÇIKACAKLARDAN BİLE MEDET UMAR HALDELER

Tevfik Göksu’nun katıldığı dün akşamki programda da insanların gözünün içine baka baka yalan söylediğini vurgulayan Özkan, “Meclis konuşmalarımdan birinde  “Sayın Göksu birazdan gelecek ve narsizmin gölgesinde mitomanik varsayımlarla bir şeyler anlatacak” diyerek bir tespitte bulundum. Orada kalkıp doğrusu 5 dakika sonra ortaya çıkacak bir sonuçtan bile medet umar hale geldiler. Söylediklerini kabul etmek mümkün değil.” Dedi.

20 YILIN SONUNDA VATANDAŞ EKMEĞE MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ

İbrahim Özkan, açıklamalarına bir örnek ile devam etti:

“AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, “Halk Ekmek, Cumhurbaşkanımız zamanında kuruldu” dedi. Oysa Halk Ekmek, 1978 yılında o dönemin belediye başkanı rahmetli Ahmet İsvan döneminde kurulmuştur. Halk ekmeği konuşmaktan inanın utanır hale geldik. Neden mi?

Bu ülkede artık ekmek konuşuluyorsa, halkın ucuz ekmeğe ulaşması konuşuluyorsa konuşacak hiçbir şey kalmamış demektir. 20 yılın sonunda ülkede vatandaş ekmeğe muhtaç hale getirildi. Halktan bu kadar kopma olabilir mi?”

“İSTEDİKLERİ GAZETECİLER VE BELGELERLE TARTIŞMAYA HAZIRIZ.”

Kendilerinin yayınlara zar zor bağlanıp yayınlarda yer bulabildiğini, sayın Göksu’nun ise muhatap olarak karşısına sayın İmamoğlu’nu istediğinin altını çizen Özkan;

“Çünkü onun hesapları çok farklı…Fakat şunu bilsin ki sayın Göksu’nun muhatabı CHP Grup Başkanvekili ve benim. Şunu açık açık burada tekrar seslendiriyorum. Cumhur İttifakının grup başkan vekilleri ile çıkalım, istedikleri gazetecilerle ve belgelerle konuşalım. Konuşuyorsunuz, konuştuğunuz gidiyor, size cevap verebilecek insanlar yok. Ama bu müzakere yöntemi AK Parti iktidarı ile başladı. Sürekli kontrol edilmiş bir basın, daha evvelden hazırlanmış sorular ve onlara cevap veren siyasiler…AK Partinin halka mesajı bu şekilde, kabul edilebilir değil..” Dedi.

“BU SOĞUKTA ALLAH AŞKINA KİM KUYRUĞA GİRER?

Özkan, AK Partinin Halk Ekmek kuyrukları için ‘kurgu’ imasında bulunmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Halk ekmek kuyruklarında bir yaşlı amcamız “bizi bu kuyruklara sokanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi. Bu sözlere karşılık AK Partili Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, bu bir PR çalışmasıdır. İnsanları fotoğraf çekinmesi için kuyruklara soktular.” dedi

“Bu soğukta Allah aşkına kim kuyruğa girer? Bir yanda 1.25 TL’ye sayılan halk ekmek,  diğer yanda fırında 3 TL’ye satılan ekmek. İnsanlar eğer 1.75 TL için kuyruklara giriyorsa o ülkede artık konuşulacak hiçbir şey yoktur.”

“DUL VE YETİMLER İBARESİNİ AK PARTİ DEĞİL, BİZ EKLEDİK”

Tevfik Göksu’nun biz hiçbir şeyi engellemedik sözlerine de tepki gösteren Özkan,

“Engellemediler olur mu? Orada hem eski büfelerin süresinin uzatılması hem de 142 yeni büfelerin ilave edilmesi teklifi birlikte verildi. Komisyondan sürelerin uzatılmasına onay geldi ama 142 yeni büfe kurulması teklifine hayır oyu verdiler ve 7-8 ay beklettiler. Sosyal medyadan gelen, halktan gelen baskılar sonucu bunu kabul etmek zorunda kaldılar. Ve öyle enteresan bir durum oldu ki; komisyondan gelen kararda şehit ve gazi yakınlarından bahsedildi. Hatta 3. derecede şehit ve gazi yakınlarını 2. dereceye düşürdüler. Orada da alanı daralttılar. Şehit ve gaziler üzerinden siyaset yaptılar. Oysaki ben Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama’ya sordum daha önce kaç tane şehit yakınına bu büfelerden vermişler diye. Sadece 2 tane büfe verilmiş…Şehit ve Gaziler üzerinden siyaset yapanlar, şehit ve gazi yakınlarını burada neden görmezden geldiler. Halk Ekmek büfelerinde duracak insan bulamıyoruz. Çünkü para kazandıran yerler değil buralar..Günde 50-60 TL yevmiyeyle kimse durmuyor buralarda…Alanı genişlettirelim istedik. O dönem İstanbul Sözleşmesini gündemden kaldırdıkları için, İYİ Parti grubu olarak biz özellikle dul ve yetimler ibaresinin ilave edilmesini ve bu haliyle yeniden oylanmasını istedik. Ve oy birliğiyle geçti. Yani dul ve yetimler ibaresinin eklenmesi ile alan biraz daha genişledi.” dedi
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CNN TÜRK’E ÖFKE BİTMİYOR!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!