”Erdoğan Korona aşılarını herkesten önce olmuş ya da ‘resmi olarak açıklanan aşı tarihleri’ gerçeği yansıtmıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korkusuz yazarı Can Ataklı, önceki akşam TRT’de katıldığı programda üçüncü aşısını yaptırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ve ikinci aşısını olduğu tarihleri vurgulayarak üçüncü aşının zamanlamasına dikkati çekti.

Uzmanların üçüncü aşı için hatırlatma dozu olduğunu ve ikinci aşıdan 6 ay sonra yapılması gerektiğini dile getirdiğini kaydeden Ataklı, “Resmi açıklamalara göre; AKP Genel Başkanı ilk doz aşısını 14 Ocak’ta oldu. Ardından 11 Şubat’ta ikinci doz aşısını yaptırdı. Erdoğan’ın üçüncü dozu olduğunu açıkladığı tarih 1 Haziran. Yani eğer Erdoğan, hemen yayına çıktığı gün üçüncü aşısını olmuşsa, ikinci aşıdan sonra geçen süre 3.5 ay bile değil” ifadelerini kullandı.

“O halde demek ki Erdoğan, nedenini bilemeyeceğimiz bir riske girerek 6 aylık süre dolmadan üçüncü aşısını olmuş. Ya da… İşte bu nokta çok önemli. Erdoğan’ın ‘resmi olarak açıklanan aşı tarihleri’ gerçeği yansıtmıyor” diyen Ataklı, “Yani 11 Şubat’ta kameraların önünde yapılan ve ikinci doz olduğu belirtilen aşı, muhtemelen aslında yapılmadı, yapılmış gibi fotoğraf çektirildi. Bu durumda Erdoğan’ın en iyi ihtimalle kasım ayının sonunda iki doz aşısını tamamladığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Ataklı yazısının devamında da, “Peki bu neden halktan saklanır? Halka neden sanki şubatta aşı yapılıyormuş gibi sunulur? Erdoğan’a hangi aşı yapıldı? Çin aşısı mı, Alman BioNTech mi, yoksa bilmediğimiz başka bir aşı mı? Neden hemen her konuda şaibe yaratacak işler yaparlar ki?” sorularını gündeme getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Erdoğan Korona aşılarını herkesten önce olmuş ya da ‘resmi olarak açıklanan aşı tarihleri’ gerçeği yansıtmıyor”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!