”Hangi demokratik laik bir ülkede bu tür yasaklar mevcut?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Örsan K. Öymen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından getirilen ”müzik yasağına” tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günkü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada canlı müzik kısıtlamasına ilişkin alınan kararı, “Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözleriyle açıklamıştı.

Kamuoyunda çok ciddi tepkilere yol açan bu açıklamalara bir tepki de Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’den geldi. Öymen, sosyal medya hesabından konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

”Hangi demokratik laik bir ülkede bu tür yasaklar mevcut?” sorusunu soran Öymen, şunları söyledi:

”Halk TV’den İrfan Değirmenci bugünlere nasıl geldiğimizi özetledi. Önce Blues Festivali, sonra Rock Festivali yasaklandı; sonra Eurovision şarkı yarışmasından çekildiler; sonra üniversitelerin bahar festivalleri yasaklandı; sonra Rumeli Hisarı konserleri yasaklandı; müzik düşmanı despotların müzik karnesi bu. Şimdi de 24:00’ten sonra mekanlara müzik yasağı kondu! Kurbağa kaynar suda alıştırıla alıştırıla kaynatılıyor, ölüme doğru yol alıyor!

Tepki vermemeye, uyumaya, yapılanları sıradanlaştırmaya, kanıksamaya, alışmaya devam edenlere duyurulur! (İrfan Değirmenci’nin yaşam tarzına müdahale kapsamında görülebilecek diğer olaylardan eksik bıraktıklarını da ben tamamlayım bu vesileyle: Dansözlerin ve “açık kıyafetli” sanatçıların televizyon ekranlarında yasaklanması, panolarda ve televizyonlarda mayo ve iç çamaşırı reklamlarının yasaklanması, “Huysuz Virjin” ve benzeri programların televizyon yayınlarından kaldırılması, alkollü içkilere orantısız ve abartı vergilerin getirilmesi, alkollü içki satışının saat 22:00’den sonra yasaklanması, alkollü içki reklamlarının ve sponsorlukların yasaklanması, üniversitelerde davetlerde ve etkinliklerde alkollü içki ikramının yasaklanması, kampüslerde, festivallerde konserlerde alkollü içki satışının yasaklanması vs. Hangi demokratik laik bir ülkede bu tür yasaklar mevcut? Hiçbirinde! Alışanlar, kabullenenler utansın!)”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Hangi demokratik laik bir ülkede bu tür yasaklar mevcut?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!