Hayvanları Koruma Kanunu Teklifi; Meclis Komisyonu’nda Kabul Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu görüşmeleri tamamlandı.

Komisyon görüşmeleri sırasında tartışma yaratan konular, Genel Kurul görüşmelerinde önergeyle gündeme gelecek. Ceza öngörülen maddeler arasındaki “hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak” ibaresinde muhalefetin ve hayvan hakları savunucularının talepleri üzerine değişiklik yapılacak. “Cinsel ilişki” yerine “tecavüz” ifadesi kullanılacak.

Ceza öngören maddeler arasındaki “Nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürmek” ve “ev hayvanı veya evcil hayvanları kasten öldürmek” ibarelerine de muhalefetten “sokak ve yaban hayvanları öldürülebilir mi” itirazı gelmişti. Bu madde üzerinde de değişiklik yapılması bekleniyor.

Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasilerio ile melezleri için yapılan “tehlikeli tür” tanımında da değişiklik yapılması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayvanları Koruma Kanunu Teklifi; Meclis Komisyonu’nda Kabul Edildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!