İskender Günen, Trabzonspor’un Transfer Politikasını Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber: Muhammet Furkan Uzun

Trabzonspor’un efsane isimlerinden İskender Günen, Trabzonspor’un izlediği transfer politikasını ve Gervinho ve Bruno Peres transferlerini Vira Trabzon’a değerlendirdi.

Trabzonspor’un sembol isimlerinden İskender Günen, Vira Trabzon’a özel açıklamalarda bulundu. Günen’in açıklamalarından satır başları şöyle:

832890

”İzlenilen Transfer Politikası Yanlış”

Trabzonspor’un transfer konusunda gelecek vaat eden oyunculara yönelmesi gerektiğini vurgulayan Günen, ”Yönetim ilk geldiğinde altyapıya sarıldı sonra para buldular ve yine her zamanki yanlış politika izlendi yaşlı ve pahalı oyunculara yönelindi. Amaç şampiyonluk ve kadroyu güçlendirmek ise buna kimsenin itirazı yok ama biraz da şöyle değerlendirmek lazım. Acaba yurtdışında geleceğe yatırım olarak alınabilecek yabancı oyuncular yok mu? Yabancı oyuncu transferine karşı değilim fakat alttan ne kadar oyuncu çıkartacağız? Bu borç ödenmeye başladığı zaman nasıl ödeyeceğiz? Kolay mı? Değil.

Yine para harcamaya başladık. Harcayalım bir sözümüz yok ama genç oyuncular bulup onlara yönelmek lazım. Ekuban, Sorloth, Şota, Yattara ve Aurelio örneklerinde olduğu gibi. Bu tarz bir transfer politikasının daha doğru buluyorum. Bu tarz genç yetenekler hem ciddi bir katkı veriyorlar hem ayrılırken para kazandırıyorlar. Bu şekilde bir transfer politikasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Futbol hayatının sonuna gelen oyunculara bu rakamların verilmesini doğru bulmuyorum. Trabzonspor takımına katkı yaparlar mı? Tabi yaparlar ama ne kadar yaparlar? 30 yaşından sonra sakatlanmalar artmaya başlar, zor bir süreç doğar” diye konuştu.

633x358 son dakika spor haberleri trabzonspor gervinho ve bruno peresle sozlesme imzaladi iste ilk sozleri 1622043576946 1

”Trabzonspor’a Atiba Lazım”

Trabzonspor’un, orta sahaya Atiba tarzı bir oyuncu tranfer etmesinin daha doğru olacağını kaydeden Günen, ”Forvete, sol beke ve orta sahaya mutlaka transfer lazım. Marlon, Trabzonspor seviyesinde bir oyuncu değildi. Orta saha özelinde ise Trabzonspor’a Beşiktaş’ta oynayan Atiba veya Josef tarzı bir oyuncu lazım. Top rakipteyken ne yapacağını, nerede duracağını bilen bir orta saha lazım. Uğurcan konusunda ise şunu söylemeliyim, Uğurcan’ın önünü açmak gerekiyor. Savunma mevkiinde ise bir problem görmüyorum o tandem bir sene önce olsaydı şampiyon olabilirdik” değerlendirmesinde bulundu.

”Maaş Biraz Fazla”

Gervinho ve Bruno Peres’e verilen maaş miktarının fazla olduğunu dile getiren İskender Günen, şunları söyledi;

”Gervinho’da Peres’de kariyer olarak üst düzey oyuncular. Fakat ben farklı bir pencereden bakıyorum. Belirli bir yaşa gelmiş oyuncularla 2-3 yıllık kontrat yapmayı doğru bulmuyorum. Verilen maaşı biraz fazla buldum. Bu oyuncuların kariyerlerine bir şey diyemem ancak maaş fazla olmuş. Şimdi Burak’ı örnek verip şunu diyenler olacaktır; ”35 yaşında gitti Lille takımını Fransa’da şampiyon yaptı.” Ama benim baktığım açı daha farklı. ”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İskender Günen, Trabzonspor’un Transfer Politikasını Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!