MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Amasra’da ki bir maden ocağında patlama meydana geldi. Maden ocağında mahsur kalan işçiler olduğu belirtiliyor…

BARTIN MADEN OCAGI
Bartın Amasra’da bir maden ocağında patlama meydana geldi. Yer altında mahsur kalan işçiler olduğu öğrenildi, iki bakan olay yerine gidiyor.

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yer altında mahsur kalan işçiler olduğu öğrenildi.

İKİ BAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine gidiyor.

BELEDİYE BAŞKANI: 14 İŞÇİ MADENDEN ÇIKARILDI

Bartın Valisi Nurtaç Arslan “Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı” dedi. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise katıldığı canlı yayında “87 işçi yer altındaydı. 14 işçi madenden çıkarıldı” şeklinde konuştu.

image 3

AFAD SAKARYA ARAMA KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ YÖNLENDİRİLDİ

AFAD, il müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün bölgeye yönlendirildiğini duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamada “Geçmiş olsun Amasra! Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir” denildi.

image 4

OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİ: GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde “Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?” diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz-duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

image 5

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

image 6

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Olaya ilişkin 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edildiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!