Türkiye’de ilk: İBB, 3 boyutlu yazıcıyla ev inşa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSTON, üç boyutlu yazıcı teknolojisi kullanarak 3 oda bir salon 155 metrekare büyüklüğünde bir binayı 1 haftada inşa etti.

İSTON Satış Pazarlama ve Teknik Destek Genel Müdür Yardımcısı Cenk Gökcan, konuyla alakalı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

”3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle bina yazarak Türkiye’nin ilk yaşam projesini hayata geçirdik. Dünyada az sayıda gelişmiş ülkenin projelendirip uygulamaya başladığı 3 boyutlu yazıcılar ile bina yapımını tamamen yerli kaynaklar kullanarak İSTON mühendis ve mimarlarınca projelendirip uygulamaya aldık. 3 oda ve 1 salon olarak 155 metrekare oturum alanına sahip olan bu projemizi tasarım merkezindeki arkadaşlarımızın farklı çalışmalarıyla farklı kat yükseklikleri, vaziyet planına göre metrekareleri oluşturabilmektedir. Planlanan bu uygulamalar ise hayata geçirilecektir.”

”Bu teknoloji klasik inşaat yöntemlerine göre avantajlı”

İSTON teknolojisinin klasik inşaat yöntemlerine göre daha avantajlı olduğunu vurgulayan İSTON AR-GE Müdürü Emre Örtemiz ise “Geliştirdiğimiz harç sayesinde bu görmüş olduğunuz katmanları, sürekli bir şekilde imal edebiliyoruz. Bu binanın kaba inşaat kısmını 3 boyutlu yazıcımız ile bir hafta gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu teknolojinin klasik inşaat yöntemlerine göre demir ve kalıp işçiliği gerektirmemesi, mimari serbestisinin yüksek olması, iş sağlığı ve güvenlik açısından daha güvenli sahalar oluşturması sebebiyle farklı avantajları mevcuttur” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de ilk: İBB, 3 boyutlu yazıcıyla ev inşa etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!