Ürgüp Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürgüp’ün AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün 2020 yılında pazarlık usulü yaptığı ve tek bir firmanın kazandığı 26 ihalenin şaibeli olduğu iddia edildi.

Ürgüp Belediye Meclisi’nde yer alan CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları, belediyedeki denetim raporunda tespit edilen usulsüzlüklerin incelenmesi için adli, idari, cezai ve hukuki inceleme yapmak üzere yetkilileri göreve davet etti.

‘BELEDİYEDEKİ USULSÜZLÜKLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Konuyla ilgili CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yakut Karagöz ortak basın toplantısı düzenledi. Belediyede birtakım usulsüzlüklerin yapıldığını tespit ettiklerini açıklayan CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy, “Sonucu ne olursa olsun, ucu kimlere dokunursa dokunsun, vicdanımız ve ilkelerimiz bize yurttaşın hakkını korumayı, usulsüzlüklerin üzerine gitmeyi ve adaletin savunucusu olmayı emreder. Yaklaşık dört aydır yaptığımız titiz çalışmalar ile elde ettiğimiz bilgi ve belgeler ışığında, konu hakkında ihmali, kastı ve ilgisi olan tüm ilgili birimler hakkında partimiz adına, yasaların bizlere tanıdığı hak ve yurttaşlık görev ve sorumluluğu bilinciyle belediyedeki usulsüzlüklerin takipçisi olacağız” dedi.

 ‘BÜTÜN İHALELERİ AYNI FİRMA KAZANDI’

Nevşehir İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün büyük bir cesaretle ve kanun tanımazlıkla ihaleler yaptığını iddia ederek, 2020 yılında Ürgüp Belediyesi’nin yaptığı 26 ihalenin şaibeli olduğunu ifade etti. 26 ihalenin dörtte üçünün pazarlık usulü yapıldığını, bu ihalelere iki firma katıldığını dile getiren Ay, “Her ne hikmetse bir firma kazanmış ihaleleri. 500 doğrudan teminin tamamına yakını, Ürgüp dışından alınmış. 10 bin liralık malzeme, 30 bin liraya alınıyor. Denetim raporunda görüldüğü üzere, malzemelerin alınıp alınmadığı da meçhul. Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk, adeta köpeksiz köyde, değneksiz gezebileceğini sanmıştır” ifadelerini kullandı.  

‘KİRLİ SİYASET YAPILIYOR’

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ise yaptığı açıklamada CHP ve İYİ Parti’nin yolsuzluk iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Konuyla İlgili Gazete Duvar’a konuşan Aktürk, söz konusu basın toplantısında isnat edilen iddiaların tamamının hezeyandan ibaret olduğunu ifade etti. Asılsız iddialar ve atılan iftiralara karşı bütün hukuki haklarını kullanacağını dile getiren Aktürk, “Bu ortaya atılan iddialarla ilgili tek bir delil, tek bir bilgi ve tek bir mesnet bulunmamaktadır. Birileri isnat ediliyor, birileri suçlanıyor, birilerine iftira atılıyor. Suç isnat eden ve iftira atanlar dönüp bunun ispat edilmesini bizden istiyorlar. Kamuoyunu yanlış, eksik, güdümlü ve hangi saiklere hizmet ettiğini çok iyi bildiğimiz, iftiralarla bezenmiş basın toplantısındaki beyanatları şiddetle reddediyorum ve kınıyorum. İddialarını ispat etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. Aktürk ayrıca muhalefet parti temsilcilerinin kirli siyaset yaptığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ürgüp Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!