VATANDAŞIN GÜNDEMİ,EKONOMİ… SİYASETİN GÜNDEMİ İSE; TÜRBAN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü çağrısını yineledi: “Anayasa değişikliği için, halk oylaması da dahil diğer adımları atmaya hazırız.”

TURBAN CAGRISI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı ve yasa teklifi sonrasında yaptığı referandum çağrısını AK Parti grubunda yineleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği için halk oylaması da dahil diğer adımları atmaya hazırız” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği başörtüsü düzenlemesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun anayasal düzeyde çözülmesini teklif etmişti.

“GEL BU İŞİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM”

Bu hamlesini bir adım daha ileriye taşıyan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na referandum çağrısı yaparak “Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı milletimizin kabuk bağlamış başörtü meselesini yeniden açtı. Bu tartışma vesilesiyle başörtüsü özgürlüğünü de hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Hadi, sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa kararı millet versin” demişti.

“TÜM ADIMLARI ATMAYA HAZIRIZ”

Bugün partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde yine aynı konu vardı. Erdoğan, “Arkadaşlarımız Anayasa değişikliği teklifimizi MHP ile, Meclis’teki diğer partilerle görüşmeye başlıyorlar. Cumhur İttifakı olarak MHP ile, arkadaşlarımız görüşmelerini yapacaklar. Bundan sonra bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip Meclis’e sunacağız. Biz bunlara hem hukuk dersi hem de ahlak dersi hem de aile kurumunun dersini vereceğiz. 2008’deki düzenlemenin iptali için AYM’ye götüren Bay Kemal’in kendi yasakçı zihniyetiyle yüzleşme ihtimalini kaçırmaması gerekir. Anayasa değişikliği teklifimiz milletimizin de taleplerine uygun şekilde hayata geçmesini ümit ediyoruz. Şayet böyle bir tablo oluşmazsa bir teklifim var. Halk oylaması dahil diğer adımları atmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

“SON SÖZ MİLLETİMİZE AİT OLACAKTIR”

Erdoğan, “Biz şimdiye kadar milletimizin hakemliğinden asla korkmadık. Meclis’te gereken çoğunluk oluşmazsa son söz milletimize ait olacaktır. Sandığı duyunca yaptığı açıklamalar da milli irade korkusunun yeni bir emaresi. Daha cumhurbaşkanı adaylarını dahi belirleyemeyenlerin şimdiden telaşa kapıldıkları anlaşılıyor. Bunların helalleşme çağrıları yalan, dolan ve göz boyamadan ibarettir.” dedi.

AKP, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği temasları kapsamında bugün CHP ve HDP’yi ziyaret edecek.

AKP, CHP ve HDP'yi ziyaret edecek: Gündem, anayasa değişikliği

İktidar partisi temsilcileri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün CHP ve HDP’yi ziyaret edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VATANDAŞIN GÜNDEMİ,EKONOMİ… SİYASETİN GÜNDEMİ İSE; TÜRBAN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!