YKS maratonu başladı; yaklaşık 2.5 milyon aday ter dökecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu başladı. Yaklaşık 2.5 milyon adayın girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı 10.15’te başladı. Sınav 135 dakika sürecek.

YKS’nin ilk oturumuna girecek öğrenciler velileriyle birlikte sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okulların bahçesine geldi. Öğrenciler sadece kimlik ve sınava giriş belgeleriyle saat 09.00’danh itibaren sınav salonlarına alınmaya başlandı. Öğrencilerin üzerlerinde, bileklik, saat, küpe gibi aksesuar bulunmasına izin verilmezken, içecekleri suları etiketlerini çıkararak yanlarına almalarına izin verildi. Öğrencilerin sınavda kullanacakları kalem ve silgi setleriyle birlikte dezenfektan da verildi.

Saat 10.00 sınav binalarının kapıları kapatılırken, sınava son dakika koşarak yetişen öğrenciler oldu.

Saat 10.15’te başlayan sınav 12.30’da sona erecek.

Bazı veliler, çocukları için dua ederken, bazıları da yanlarında getirdikleri portatif sandalyelere oturarak çocuklarının sınavdan başarıyla çıkmasını beklemeye başladı.

AYT VE YDT SINAVLARI YARIN

Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı yarın yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı da yarın 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

ADAYLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ YENİDEN SINAVA GİRENLER

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’ye başvuran adayların sayısının 2 milyon 607 bin 903 olduğunu duyurmuştu. Başvuru yapan adayların okul türlerine göre dağılımında en çok başvuru 1 milyon 141 bin 639 ile Anadolu Lisesi’nden, 794 bin 269 ile Meslek Lisesi’den.

Adayların büyük çoğunluğunu daha önce sınava girip bölümünden memnun olmayanlarla, bir üniversiteyi bitirip tekrar şansını denemek isteyenler oluşturuyor. Sınava girenlerin büyük oranı yani yüzde 38.2’si lise mezunu olup bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olan 997 bin 137 kişi. Bir yükseköğretime yerleştiği halde tekrar sınava giren 373 bin 731 kişi ise adayların yüzde 14.3’ünü oluşturdu. Bir yükseköğretim programından mezun olup bu yıl tekrar şansını deneyen aday sayısı da 227 bin 128 (yüzde 8.8). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayısı ise 54 bin 275 (yüzde 2.1).

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YKS maratonu başladı; yaklaşık 2.5 milyon aday ter dökecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!