CHP Trabzon Eski İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ‘İstanbul Sözleşmesi’ Konusunda Sessiz Kalmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sözleşmesinin hükümet tarafından feshedilmesi birçok kişiyi ve kadınları derinden yaraladı. Ülkemizde her geçen gün kadın cinayetleri artarken böyle bir kararın alınması insanların kafasında soru işaretleri oluşturdu. Hiç kimse bu sorulara cevap bulamıyor. Bunun üzerine, önceki dönem CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzun, ülkemizde son dönemlerde olan biteni vurgulayarak şu ifadelere yer verdi;


AKP SÖZLERİNİ TUTAMADI
AKP 2002 de iktidara gelirken söylemlerinin en önemlilerinden olan 12 Eylül ile hesaplaşma ,insan hakları ,kadın hakları, Avrupa Birliği ile gelişecek ilişkiler üzerinden demokrat kesimlerin bir kısmının bile desteğini alarak geldi, yıllara yayılan uygulamaları ile iktidarlarının Cumhuriyet kazanımları ile davalı olduğunu tescillediler. Özellikle üretim yoksunluğu ile ekonomide, tarımda, hayvancılıkta dışa bağımlılığı had safhaya çıkardılar, en önemlisi de insan hakları ihlalleri ile ,her alanda korkunç uygulamalarla günümüze geldik, bir gece yarısı kararnamesi ile parlamentoda alınmış kararlar yok sayılarak İstanbul sözleşmesi fesh edildi ve 4 aylık merkez Bankası Genel Müdürü görevden alındı.


İKTİDAR KENDİNE YAKIŞANI YAPTI
Demokrasi insan hakları kadın hakları diyerek tüm toplumu doğrudan ilgilendiren yaşamak ve yaşatmak üzerine kaygısı olmayan iktidar kendine yakışanı yapmıştır. Hiç şaşırmamak gerekiyor aslında, sözleşmenin içeriğinde hiç olmayan “ailenin temelini sarsacak maddeleri içeriyor” söylemleri ile algı yaratılarak oy devşirmeye çalışmak çırpınışlarını artık her kesimden insan ve özellikle kadınlar anlamaktadır, İstanbul sözleşmesi ne diyor “kadına yönelik şiddeti bir insan hakları ihlali olarak tanımlar, şiddeti ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlar, şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yattığını tespit eder, kadına yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin ortadan kalkması için devletlerin kapsamlı ve bütüncül politikalar geliştirmesini söyler.” İşte tamda bu nedenlerle 2021 Ocak ayından itibaren öldürülen kadın sayısı 51 iken bir gece kararnamesi ile fesh edilmiştir İstanbul sözleşmesi; ancak tarihin tekerleği hiç bir zaman geriye dönmeyeceği inancı ile kadınlar yaşam haklarını asla terk etmeyeceklerdir, umut her zaman vardır olmaya devam edecektir.


KADINLARIN VAROLUŞ MÜCADELESİ DEVAM EDECEKTİR
Çağdaş ,demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak Dünyada hak ettiğimiz yeri alacağız bunu ispatlamış bir ulusun kadınları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz. Mücadelemiz hep sürmeye devam edecek, hiç bir güç bu mücadeleyi kesintiye uğratamayacaktır. Yaşamın her alanında evde, sokakta ,tarlada, iş yerinde ve kampüste biz kadınların varoluş mücadelesi devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Trabzon Eski İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ‘İstanbul Sözleşmesi’ Konusunda Sessiz Kalmadı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!