CHP, 40 kişilik heyet ile Trabzon’da ziyaretlerde bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Trabzon’da esnafın ekonomik sorunlarını dinlemek için Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında, milletvekillerinden ve Genel Merkez yöneticilerinden oluşan 40 kişilik heyetle bugün Trabzon’da 18 ilçede halkla buluştu.

CHP genel Başkan yardımcısı Seyit Torun, Pelitli’de bir otelin toplantı salonunda heyetle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

Torun, açıklamasında şunları söyledi :

“Milletvekili, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizden oluşan 40 kişilik heyetle başladığımız Karadeniz turunun üçüncü gününde, Trabzon’dayız. Önceki gün Ordumuzun 19 ilçesinde, dün Giresun’umuzun 16 ilçesinde vatandaşlarımızın ayağına gittik, sorunlarını dinledik. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan ve Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulunduk. Vatandaşımız artık, ‘bu acılar bizim kaderimiz mi?’ diye soruyor.

E6VqYvxWUAI CrT

SEL FELAKETLERİ COĞRAFYANIN KADERİ OLDU

Son 20 yılda sadece Rize’de 70’in üstünde vatandaşımız sel ve heyelan felaketi nedeniyle hayatını kaybetti. İktidara bir kez daha sesleniyoruz: Sel felaketleri bu coğrafyanın kaderi olmaktan çıkarılmalıdır.

FINDIK FİYATI 35 LİRA OLMALI

Fındık fiyatının 35 lira olması gerektiğini vurgulayan Torun, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

”Tüm ülkemizin olduğu gibi Trabzon’umuzun da büyük sorunları var. En büyük sorunlarda biri, bu iktidarın bir türlü düzelmeyen fındık politikasıdır. Trabzon’dan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Üretici bahçeye girmeden, fındık fiyatı 35 lira olarak açıklanmalıdır. Bir diğer sorun Karadeniz’in birçok ilinde olduğu gibi, trafik sorunudur. Bu sorunun çözümünde tek çare Çevre Yolu’nun bir an önce yapılmasıdır. Trabzon halkı artık bıkmış, canından bezmiştir. ”

TRABZON RAYLI SİSTEMLE HARRAN OVASI’NA BAĞLANMALI

Raylı sistemle beraber Trabzon’un Harran Ovası’na bağlanması gerektiği fikrini savunan Torun, ”Trabzon aynı zamanda çok önemli bir ticaret kentidir. Ancak bu iktidar bu şehrin önünü açmamak için adeta inat etmektedir. Ticaretin artırılması için Trabzon Limanı’nın etkin kullanılması konusunda talepler karşılanmalıdır. Ayrıca, Trabzon raylı sistemle Harran Ovası’na bağlanmalı ve ticaretin önü açılmalıdır.” diye konuştu.

“BİZE EN ÇOK CHP GELİYOR”

CHP heyeti daha sonra bir takım esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaf ziyaretlerinden sonra da Trabzon şehit aileleri derneği ziyaret edildi. Heyeti, Dernek Başkanı İsmail Şerif ve Onursal Başkan İsmail Karaca karşıladı. Karaca, kendilerini en çok CHP’nin ziyaret ettiğini kaydetti.

“O İKİ İSİM NEREDE?”

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Ortahisar Mahallesi Muhtarı Süleyman Kara ziyaret edildi. Muhtar Kara, Ak Partide sahada en çok Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Cebi’nin olduğunu ifade ederek “Ak Partinin kaç tane milletvekili var biliyor musunuz? 4 var. Ama yalnız bana sorarsanız 1,5 milletvekili var. Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu.. Muhammet Balta ile Adnan Günnar diye iki isim var ama nerde oldukları bilinmiyor. İnsanlara üsten aşağı bakıyorlar. Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs dolaşıyorlar. İktidarın 4 milletvekili olmasın. Salih Cora, onlardan farklı. Adnan Günnar ve Muhammet Balta hiç buraya gelmez. Burası Trabzon’un merkezi. Bir de ilçeleri ve köyleri düşünün.” şeklinde konuştu.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, mültecilerin Trabzon’da ne kadar olduğunu sordu. Kara ise Hacısalihoğlu’nun bu sorusuna “Sayısını bilmiyoruz. Şimdi verilmiyor. Zaman zaman suçlar oluyor. Özellikle de Afganistanlılar uyuşturucu konusunda..” şeklinde yanıt verdi.

AK PARTİLİ BELEDİYELER MUHTARLARA SAHİP ÇIKMIYOR!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk’ü ziyaret eden CHP’li heyet muhtarların kurumsal yapıya kavuşmasını, muhtarların yardımcısı olması gerektiğini ve mahallelerde yapılan tadilatlardan muhtarların haber olmadıklarını açıkladı. Aktürk “Cumhurbaşkanımız muhtarlara sahip çıkılmasını söylüyor. Ama bunu genelde CHP’li belediyelerde görüyoruz.” diye konuştu.

“BİRİLERİNİN CEBİ DOLACAK.. BİZE YARDIM EDİN”

Akçaabat dolmuş durağını da ziyaret eden CHP’li heyete bir dolmuş esnafı yaşadıkları dönüşüme isyan etti. “583 esnaf arkadaşımız buradan ekmek yiyor. 430 kişi mağduriyetimiz var. Yardımcı olun. Birilerinin cebi dolacak diye biz işimizden olmayalım. Yapılacak olan taşımacılıkta araçlar bize uygun araç değil. Seri değil. Zaten bize tercih edilen araçların belediyede daha iyileri var. Bizim araçlarımız kutu gibi yarım araç.” derken İl Başkanı Hacısalihoğlu, “Başkanla görüştüm. Siz imzayı vermişsiniz” diye karşılık verdi. Dolmuş esnafı ise “UKOME’den bakın 430 kişi şuan dönüşüm istemiyor. Yalan ve dolanlarla milleti kandıran bir başkanımız var. Biz imzayı attık geri çektik. Kandırıldık.” dedi. Milletvekili Kaya ise, “Oda farklı diyor, esnaf farklı anlatıyor. Uyuşmazlık var. Bir araya gelip konuşmak gerekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP, 40 kişilik heyet ile Trabzon’da ziyaretlerde bulundu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!