”Covid-19 Beyinde Hasara Yol Açabilir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık temelli saygın bir bilimsel dergi olan Nature’da yayımlanan bir çalışma, Covid-19’un “hafıza kaybı, kafa karışıklığı, felç gibi belirtilere yol açabileceğini” gösterdi.

Nature dergisinde Michael Marshall imzasıyla yayımlanan çalışma, Covid-19 hastalığına sebep olan Sars-Cov-2 virüsünün beyinde hasara yol açabileceğini açıkladı. Çalışmaya göre, “Artan kanıtlar, koronavirüsün birden fazla mekanizma yoluyla, anlık hafıza kayıpları, kafa karışıklığı, konsantrasyon bozukluğu, konuşmada yaşanan zorluk gibi belirtilere yol açan ‘beyin sisi’ hastalığına ve nörolojik semptomlara neden olduğunu” gösterdi.

Çalışmada, Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırmaya da atıfta bulunuldu ve ilgili araştırmada, “Ankete katılan Covid-19 atlatmış kişilerin yüzde 80’inde nörolojik rahatsızlıkların ortaya çıktığı” bildirildi.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN VİRÜSE AŞIRI TEPKİ VERMESİ DE NEDEN OLABİLİYOR”

Çalışmada, “Araştırmaların artık koronavirüsün beyinde bol miktarda bulunan ve birçok işlevi olan bir hücre türü olan astrositleri enfekte edebileceği, beyne giden kan akışını azaltarak, nöronların işlevini bozarak ve nihayetinde onları öldürerek beyni etkileyebileceğine dair kanıtların da biriktiği” belirtildi.

Çalışmada ayrıca, “Bazı nörolojik rahatsızlıkların ve hasarın, vücudun kendi bağışıklık sisteminin koronavirüsle karşılaştıktan sonra aşırı tepki vermesinin sonucu olduğuna dair artan kanıtlar olduğu” bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Covid-19 Beyinde Hasara Yol Açabilir”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!