”Emeklilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nda da ikramiye alabilmesi için kanun teklifi vereceğim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti.

Ülkemizin taşında, toprağında, her karışında emeklilerin izi olduğunu ifade eden ve derneğin yeni yönetimini tebrik eden Kaya, “Bu ülkede bugün eğer emeklilerimiz Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1100 lira ikramiye alıyorsa, bunun öncüsü ve sözcüsü Emekliler Derneği Trabzon Şubemizdir. Bunu parlamentoda dillendiren, arkasında duran ve bu hakkınızı söke söke alma mücadelenizin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanlığına yeniden seçilen Burhan Bayraktar’ı ve yönetim kurulunu tebrik ederek sözlerine başlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuşmasında emeklilere dini bayramlarda olduğu gibi en az bir milli bayramda da ikramiye verilmesine, ülkenin kanayan yarası haline gelen emeklilikte yaşa takılanlara ve intibak yasasına dikkat çekti. Ülkenin en yoksul kesiminin emekliler olduğunun altını çizen Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMINDA İKRAMİYE TEKLİFİ

“Bu ülkenin emeklileri maalesef bu ülkenin en yoksul kesimi. Emeklilerimize yapılan maaş artışları, elektrik zamlarının yarısı kadar bile değil. Bu sebeple Meclisimiz yeni yasama dönemine başladığında bir kanun teklifi vereceğim. Kanun Teklifiyle, Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesiyle çıkarılan dini bayramlarımızda emeklilerimize birer maaş ikramiye verilmesi konusunu bir de bir milli bayramımızla taçlandırmak istiyorum. En azından bir milli bayramda da emeklilerimize bir maaş ikramiye verilmesi için bir kanun teklifi vereceğim. Bu bayramın da bizi kulluktan yurttaşlığa taşıyan Cumhuriyet Bayramı olması gerektiğine inanıyorum.”

İNTİBAK YASASI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Emeklilerimizin en büyük sıkıntılarından biri de intibak yasası. Konu ile ilgili çok ciddi sıkıntılar var, maaş farklılıkları ve haksızlıklar var. Bunun giderilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamento gündemine taşıdık, defalarca teklifler verdik. Fakat Cumhur İttifakı oy çokluğuyla bu tekliflerimizi reddetti. Bu konudaki kararlı duruşumuzu ve mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

EYT KANAYAN YARA

“Diğer taraftan emeklilikte yaşa takılanlar diye bu ülkenin kanayan bir yarası var. Birçok insan maalesef emekli olmak için yaşını bekliyor, primini yatırmış, kanunların ona yüklediği yükümlülüklerini yerine getirmiş ama emekli olamıyor. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı bunu çift dikiş olarak nitelendirdi. Ama bugün ülkemizde 3 maaş 5 maaş alıp ya gelip yatan insanlar var. Yani emeklisine iki maaşı çok görenler o beş maaş alanları da görmezden geliyorlar. Ben de emekliliğe yaşa takılan bir arkadaşınızım. Yakın bir dönemde de emekliliğim doluyor. Dolduğu ve emekli olduğum gün derneğe gelip üye olacağım.”

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ŞARTLARDA YAŞAMALILAR

“Trabzon, bu ülkenin en pahalı kentlerinden biridir. Meyvesinden sebzesine, ulaşım maliyetlerine kadar maalesef pahalı bir kentte yaşıyoruz ve emeklilerimize maaşları yetmiyor. Emeklilerimiz evden çıkamaz durumunda, arkadaşına bir çay ısmarlayamayacak durumda. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” demiş. Emeklilerimizin hak ettikleri insan onuruna yakışır şekildeki yaşam şartlarına ulaşmaları gerekiyor. Bu konuda çok büyük eksikliklerimiz var ve bunların bir an önce giderilmesi gerekmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Emeklilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nda da ikramiye alabilmesi için kanun teklifi vereceğim!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!