Formula 1 yeniden Türkiye’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Formula 1 yarışları, 1-2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta yapılacak.

Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, 9 yıl aradan sonra geçen sene Formula 1’i tekrar Türkiye’ye kazandırdıklarını aktardı ve şunları söyledi:

“TÜM DÜNYAYA İSTANBUL’U HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Başarıyla tamamladığımız yarışın ardından; Formula 1 yönetimi, takımlar ve pilotlar tarafından yoğun övgüyle bahsedilen pistimize yarışları tekrar getirebilmek için o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürdük. Sizlerin de bildiği üzere yarışı haziran ayı içerisinde gerçekleştirmek üzere anlaşılmış, fakat sonrasında seyahat kısıtlamaları nedeniyle organizasyon gerçekleştirilememişti.

2021 yılı takvimi içerisindeki tüm fırsatları yakından takip ettik ve tekrar takvime girmeyi başardık. Formula 1 yönetimi de yarışları İstanbul’da gerçekleştirmek için çok istekli davrandı. 1-2-3 Ekim’de Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.”

Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali ise şunları söyledi:

“Intercity İstanbul Park’a döndüğümüz için çok mutluyuz. Dünyanın en güzel pistlerinden bir tanesinde geçen yıl olduğu gibi harika bir yarış görmeyi umuyoruz. Formula 1’in tekrar İstanbul’da gerçekleşmesi için Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’a ve tüm Intercity İstanbul Park yönetimine, gösterdikleri gayret için çok teşekkür ediyoruz.”

“YARIŞIMIZI SEYİRCİLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yarışların tekrar Türkiye’ye kazandırılmasında, Türkiye’nin pandemiyle mücadeledeki başarısını vurgulayan Vural Ak, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu anlaşmayı da geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan, tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Devletimiz, tüm dünyaya gösterdiği pandemiyle başarılı mücadelesi ile yarışların tekrar ülkemize kazandırılmasında çok önemli bir rol oynadı.”

Ak, bilet satışları ile ilgili olarak da şu bilgiyi verdi:

“Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz. Halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde yarışımızı seyircili olarak gerçekleştireceğiz.

Yarışı gerçekleştireceğimiz tarih Türkiye’de ve İstanbul’da turizm sezonunun da sürdüğü zamanlara denk geliyor. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Formula 1 yeniden Türkiye’de

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!