Hami Mandıralı, Trabzonspor’un Transfer Politikasını Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber: Muhammet Furkan Uzun

Trabzonspor’un efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Trabzonspor’un izlediği transfer politikasını, takımın yeni sezon formalarını ve Gervinho- Bruno Peres transferlerini Vira Trabzon’a değerlendirdi.

Trabzonspor’un sembol isimlerinden Hami Mandıralı, Vira Trabzon’a özel açıklamalarda bulundu. Mandıralı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu oyuncuları hoca mı istedi?

Transferlerin teknik direktörün tavsiyesi üzerine yapılması gerektiğini kaydeden Mandıralı ”Burada önemli soru bu transferleri hoca mı istedi? Hoca istediyse sorun yok. Ama hoca istemediği halde bu transferler yapıldıysa burada bir sorun var. Onun için sorulması gereken soru şudur: Bu oyuncuları hoca mı istedi? Eğer hoca istemediyse bu transferler yanlış. Bizim çalıştığımız dönemde Mustafa Reşit hocayla antrenmandayken yönetim Malouda’yı getirdi, bizim haberimiz dahi yoktu! Bu sefer maliyeti nedeniyle mecbur onu oynatmak zorunda kaldık. Onun için soruyorum ki Gervinho ve Peres’i hoca mı istedi?” diye konuştu.

”32-35 yaşlarındaki oyuncuları transfer etmek doğru değil”

Trabzonspor’un izlediği transfer politikasının yanlış olduğunu ifade eden Mandıralı, şöyle konuştu:

Trabzonspor Sorloth’u geçen sene kiraladı ve parlatıp sattı. 32-35 yaşlarındaki oyuncuları transfer etmek doğru değil. Transfer politikası Sorloth örneğinde olduğu gibi olmalı. Geldi, kimsenin beklemediği şekilde 30 gol atarak Gol kralı oldu ve vitrin yaptı. Bir sürü takım onu istiyor şuan. Transfer anlayışı budur. Alacaksın, pişireceksin, satacaksın. 32-33-34 yaşındaki oyuncularla transfer politikası olmaz. Sorloth,

”Korkutucu Transferler”

Gervinho ve Peres’e ödenen yıllık ücretler hakkında ”korkutucu” ifadesini kullanan Mandıralı, şunları söyledi:

Gervinho çok iyi bir oyuncu. Topla ilişkileri iyi, dribling yapabilen, gol atabilen ve attırabilen, top ayağındayken rakibin üzerine gidebilen bir oyuncu. Dolayısıyla onun hakkında daha çok bilgi sahibiyim. Ancak Roma’nın maçlarını izlememe rağmen Peres hakkında pek fikir edinemedim. İyi bir oyuncu olmasa Roma’da olmazdı diye düşünüyorum. Oyuncuların isimleri ne olursa olsun geldikten sonra verdikleri performansa göre yorum yapmak daha mantıklı. İyi performans sergiledikleri takdirde takımımıza büyük güç katacaklardır. İnşallah kişilik ve kimlik koyup mücadele ederler.

Bu maliyetlerin üçte birini kazanıp canını ortaya koyan oyuncularımız var. Bu tip oyuncuları alırken dengeleri de korumak lazım. Bunu unutmamalıyız. Nwakaeme, Ekuban bunlar belki sorun çıkarmaz ama bazı oyuncular içten içe sorun çıkartabilirler. Bu sorunu belki dışarı vurmazlar ama performanslarıyla belli ederler. Yaşlarına ve maliyetlerine bakınca takım içerisindeki dengeleri bozabilirler. Takımdaki diğer oyuncular, bu maliyetleri gördükten sonra umarım takım hakkında duygu değişikliği yaşamaz. Gervinho ve Peres, isim olarak iyi transferler ama bize ne verecekler? Maliyetleri fazla. Her sene imza parası vereceğiz. Böyle bir şey olur mu ? İmza parası nedir? Yaşları ve maliyetlerini göz önüne aldığımız zaman korkutucu transferler. Diğer oyuncuların dengesini bozabilecek ücretler. İnşallah bize katkı sağlarlar yoksa asıl sıkıntı o zaman sonra başlar.

”Abdülkadir Parmak’ı kazanmalıyız”

Abdülkadir Parmak’ın takıma kazandırılması gerektiğinin altını çizen Mandıralı, ”Orta sahada Abdülkadir Parmak gibi bir oyuncumuz var. Şehrin baskısı yüzünden çocuk bocalama yaşadı. Bence Abdülkadir çok iyi bir oyuncu. Onu tekrar kazanmalıyız. Onun yerine oynayan Flavio ve Baker’da Abdülkadir’den çok önde oyuncular değil. Ama onlar yabancı işte! Serkan’a bir alternatif alınabilir. Bence orada Serkan oynamalı, çünkü bunlar bizim geleceğimiz. Oraya bir alternatif alınabilirse beraber oynarlar, o bölge için savaşırlar bu durumda takıma yansır. Sol beke transfer yapılabilir. Orta sahaya mutlaka transfer lazım. Djaniny çok yetenekli, onun bileklerini çok beğeniyorum fakat kenarlara çok gidiyor. Becerisi, gol vuruşları ve tekniği iyi bir oyuncu ancak forvete net bir santrafor lazım. Sorloth gibi genç ve dinamik bir golcü almamız gerekiyor. Baker ile yolları ayırabiliriz ama Flavio kalmalı. O daha mücadeleci bir oyuncu. Santrafor, sol bek, sağ bek, orta saha ve stoper buralara transferler yapılabilir. Bazıları alternatif transfer olmalı. Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny takımda kalacaksa bu mevkilere yapılacak transferlerle beraber daha iyi bir takım olabiliriz” dedi.

”Çubuklu Forma Trabzon’u en güzel ifade eden formadır”

Trabzonspor’un yeni sezonda giyeceği formalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mandıralı, çubuklu formanın Trabzonspor tarihi açısından önemini vurguladı. Mandıralı, yeni sezon formaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

”Yeni formalardan en çok çubukluyu beğendim çünkü benim için Trabzonspor’la bağdaşlaşmış tek forma çubuklu formadır. Diğerleri sadece satış amaçlı formalardır. O yüzden çubukluya ağırlık verilmeli. Bizim Lyon maçında giydiğimiz çubuklu forma mesela, forma odur. Çubuklu forma en güzel formadır, Trabzon’u en iyi güzel ifade eden formadır. Efsane formadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hami Mandıralı, Trabzonspor’un Transfer Politikasını Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!