İmamoğlu ve Güneş, Özkan Sümer’i andı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Vakfı’nın Özkan Sümer için yapılan anma ve ödül törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Trabzonspor yönetiminde birlikte çalıştığı Özkan Sümer için yapılan anma ve ödül törenine bir video mesajı ile katıldı. İmamoğlu mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’daki ziyaretinde bir konuşmasında söylediği sözlere gönderme yaptı.

İmamoğlu, ”Özkan Sümer, Trabzon’a hizmet ettiği Türk futboluna da üstün hizmetlerde bulundu. Onunla beraber çalışma onurunu ve gururunu yaşadım. Ondan çok şey öğrendim. Değerli bir spor insanıydı. Eğitici, öğreticiydi. Bulunduğu çağın ötesinde anlayışla sürece bakardı bunu da cesurca hissettirirdi. Kararlarında, uygulamalarında ve ortaya koyduğu akılla her zaman daha vizyoner ve daha çağdaş bakan bir insandı. Aynı zamanda evrensel değerleri çok güçlü bir insandı. Bana sağladığı katkıyı tarif edemem.

1924 Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Bedeni idman, fikri idmanla muvazi gitmelidir” sözü bence Özkan Sümer’de vücut bulmuştur. Çünkü her zaman zihinsel gelişmeyi, öğrenmeyi, kültürel anlamda sporla bir arada gelişme ortamını sağlayan örnek bir insandı. Trabzon’un Maçka ilçesinin o zor ve çetin zigana dağlarının içinden çıkmış değerli bir cevherdi. Allah rahmet eylesin. Trabzonspor’a futbolcu, teknik adam ve başkan olarak hizmet etmiştir. Ruhu şad mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de Özkan Sümer anma ve ödül törenine video mesajı gönderdi. Güneş, şunları söyledi:

”Tanıştığımız günden bugüne kadar geçen zaman içerisinde benim için zaman zaman abim, hocam, başkanım, öğretmenim, dostum, kardeşim, büyüğüm, her şeyim diye düşündüğüm saygı değer bir kişi olarak isterdim ki bunları yüzüne karşı söyleyeyim. Aramızdan ayrıldıktan sonra güzel sözler söylemenin ne anlamı var bilmiyorum ama Karadeniz’in hırçın dalgalarında, Trabzon’un gergin ortamında yoktan var olan, yokluk içerisinde fikir üreten, zaman zaman kavgacı gözüken ama yumuşak kalbinde iç dünyasında sevgi barındıran bir büyüğüm olarak ona teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Yalnızlığın insanı ne kadar güçlü hale getirdiğini bilen bir insandı. Huzur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.”

Trabzon Vakfı’nın 1998 yılından itibaren organizasyonunu yaptığı Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü’ne bu yıl Türk futbolunun ve Trabzonspor’un efsanevi ismi geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Özkan Sümer layık görüldü.

Trabzon Vakfı ” Sabahattin Sağıroğlu Trabzon’a Hizmet Ödülü” eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon ‘a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara veriliyor.

2020 Yılı ödülünün geçen yıl sonu kaybettiğimiz Trabzon’un ve Türkiye’nin futbol tarihine adını yazdırmış önemli ve değerli hizmetleri geçmiş Özkan Sümer’e verilmesi kararlaştırıldı.. 2019 yılı Trabzon’a hizmet ödülü Hasan Melek’e önceki yıllarda ise Ergun Gürsoy, M.Şamil Ekinci, Veysel Usta, Celal Hekimoğlu , Prof. Dr. Haşim Karpuz, Ali Rıza Uzuner , Bekir Gerçek , Faruk Nafız Özak , Hayri Gür , Ömer Güner, Kenan Oltan , Cemal Akyıldız , Atay Aktuğ , Ahmet Özer , Mimarlar Odası, Kudret Emiroğlu gibi kentimize hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara verilmiştİ. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu ve Güneş, Özkan Sümer’i andı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!