İYİ Parti Heyeti Sel Bölgesinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan oluşan İYİ Parti heyeti sel felaketinin yaşandığı Artvin’in Arhavi ve Rize’nin Fındıklı ilçelerini ziyaret edip incelemelerde bulundu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ve beraberindeki heyet vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sel felaketi sonrası bölgede yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs; “Daha bir hafta önce Rize’de yaşanan sel ve heyelanın ve vefat eden vatandaşımızın acısı taze iken bu sefer de yine aşırı yağış sonrası yaşanan sel felaketi nedeniyle Arhavi ilçemizdeyiz. Zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tesellimiz can kaybının olmaması. Yaşanan bu felaketlerden ders almalıyız. Doğal Afet deyip geçmemeliyiz. Çok fazla yağış alan ve coğrafi yapısı nedeniyle sel ve heyelana oldukça müsait bir bölgede yaşıyoruz. Doğal afetleri engelleyemeyiz ama alınacak tedbirler ile vereceği zararları en aza indirgemek mümkün. Dere yatakları ve heyelan riski taşıyan dik yamaçlarda yapılaşmaya izin verilmemeli, yanlış imar ve yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun olmak üzere altı ilimizi kapsayan “Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı” bir an önce uygulamaya geçirilmelidir. 

WhatsApp Image 2021 07 24 at 08.48.13 1

Plansız, denetimsiz ve doğanın yapısına uygun olmayan ıslah çalışmaları, HES’ler ve taş ocakları ne yazık ki bu tür felaketlere davetiye çıkartıyor. İYİ Parti olarak defalarca bu konularla ilgili yanlış politikalar izlendiğini,  ifade ettik. İktidar partisi bu önerilerimizi ve eleştirilerimizi dikkate almadı. Umuyoruz ki, bundan sonra gerekli düzenleme ve çalışmalar yapılır. Temennimiz bundan sonra bir daha böyle afetler yaşanmasın, can kayıpları olmasın. Sel felaketinde mağdur olan ve zarar gören tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Heyeti Sel Bölgesinde

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!