Müzisyen Ayhan Alptekin hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden sanatçı Ayhan Alptekin beyin tümörü teşhisi ile tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 56 yaşında vefat etti. Alptekin bir süredir rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyordu.

Alptekin’in cenazesini 7 Temmuz Çarşamba günü öğle namazına müteakip Rize’nin Ardeşen ilçesinde Merkez Camiinde kılındıktan sonra aynı ilçedeki Ortaalan Köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.

AYHAN ALPTEKİN KİMDİR?

Ayhan Alptekin, 1965 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Küçük yaşlarda melodika ve mandolin çalarak müzikle ilgilenmeye başladı. Alptekin, 1982’de Grup Yıldızlar adlı müzik grubunu kurdu. Grup Yıldızlar ile Artvin ve Rize’de düzenlenen düğün ve festivallerde sahne aldı. 

2003 yılında ‘Ah Ulan Ah’ isimli, içinde Lazca şarkılar da olan albüm çıkaran müzisyen, Gel Beni Dinle, Gelme, Sindoma Ayhan-Lazuri, Oy Nana, Şahlandı Karadeniz, Ah Ulan Ah, Hülya, Hey Gidi Gönül, Çona, Karadeniz Tavernası 1, Karadeniz Tavernası 2 ve Ayhan Alptekin Box Set isimli albümlere imza attı. (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müzisyen Ayhan Alptekin hayatını kaybetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!