”Bu Talebi Görmezden Gelemeyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, mahalle gezilerine devam ediyor. Örs, Çukurçayır’da esnafı gezdi, mahalle sakinleri ile bir araya geldi, onların sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun,Ortahisar Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ve parti yöneticileri ile Çukurçayır’a giden Milletvekili Örs, ilk olarak mahalle muhtarlığını ziyaret ederek muhtar Hüseyin Erkut’tan mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Örs ve beraberindeki İYİ Parti heyeti daha sonra Çukurçayır’daki esnafları ziyaret etti, onların sorunlarıni dinledi ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 
Örs burada yaptığı açıklamada “Çukurçayır bir zamanlar Trabzon’un mesire yeriydi, buraya piknik yapmaya gelirdik, bugün hızla büyüyen, nüfusu 50-60 binleri aşan bir şehir merkezi haline geldi. Alt yapısı oluşturulmadan, hızla büyüyen ve nüfusu katlanarak artan bir Çukurçayır var şimdi. Çukurçayır’da ‘hormonlu büyüme’ yaşandı desek yeridir. Herşeyden önce yol sorunu, sabah ve akşam trafiğini işkenceye çevirmiş durumda. Şehir merkezi ile bağlantı yolu artan nüfusu taşımıyor, insanlar işlerine, çocuklar okullarına gidip gelirken eziyet çekiyor.” dedi.


Örs, Çukurçayır’da okul sorunu yaşandığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı “Nüfusu 50-60 binleri geçen bir mahallede, çocukların, gençlerin gideceği okulların yetersizliğinden herkes şikayetçi. Mahallede 1 ilkokul, 1 ortaokul ve 1 imam hatip ortaokulu var. Ortaokuldaki derslik kapasitesi yetersiz, çok az sayıda çocuğumuz bu okula gitme şansına sahip. Mahalle sakinleri ‘Pandemi sonrası yüzyüze eğitim başlayacak. Çocuklarımız başka mahallelerdeki okullara gidecek. Nasıl gidecek? Okul servisleri ile taşınacak. Onlarca araç trafikte olacak. Yol sorunu nedeniyle trafik tıkanacak, perişanlık yaşamaya devam edeceğiz. Yetkililer buna bir el atsın, mahallemizin ortaokula, liseye ihtiyacı var. Çukurçayır lise istiyor’ diyorlar. Trabzon’un merkezinde, Çukurçayır’da bir okul sorunu yaşanması ve bu sorunun yıllardır çözülememesi, iktidarın milletten ne kadar kopuk, taleplerine ne kadar ilgisiz olduğununun bir göstergesidir. Bu talebi görmezden gelemeyiz. Mahalle’nin gençleri ile görüştüm. Gençler, spor yapacakları, futbol oynayacakları bir alanın olmadığını söylediler. ‘Mahallemizin adı Çukurçayır ama top koşturacağımız, futbol oynayabileceğimiz bir çimenimiz, bir sahamız bile yok’ diyorlar.

Mahalle sakinlerinin itfaiye isteğini de dile getiren Örs “Mahalle sakinleri, yoğun uğraşlar sonucu mahalleye bir itfaiye aracı getirildiğini ama bunun yetersiz olduğunu ifade ediyorlar. Mahallede yüksek katlı binaların, sitelerin yoğun olduğunu, çıkabilecek bir yangında halihazırdaki itfaiye aracının yangına müdahale edecek merdivene sahip olmadığını, Çukurçayır’a tam teşekküllü bir itfaiye biriminin kurulmasını istediklerini söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Bu Talebi Görmezden Gelemeyiz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!