Eğitim-İş Trabzon ”Gezi Direnişini 8. Yılında Saygıyla Selamlıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası( Eğitim İş) Trabzon Şubesi, yayımladığı açıklamayla Gezi Parkı Direnişinin 8. Yıl dönümünü andı.

Eğitim İş Trabzon adına Birleşik Kamu İş Trabzon İl Başkanı Tamer Özlü imzası taşıyan açıklamada ‘’AKP iktidarı bilmektedir ki Gezi Park’ındaki tepki o parktaki ağaçlardan ibaret değildi, hükümetin dayatmacı tüm uygulamalarına karşı demokratik toplumsal bir tepkiydi’’ denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi :

”Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı başlayan ve kısa süre içinde ülkede yüz binlerce kişinin cumhuriyet, demokrasi, adalet, özgürlük ve yaşam tarzına sahip çıkmak için sokağa çıktığı Gezi eylemlerinin 8. yıl dönümünü bir kez daha selamlıyoruz.

Gezi Direnişçileri; 2013 yılının 27 Mayıs’ından sonra aylarca ülkenin meydanlarına çıktı.  Eylemler sırasında Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert ve Hasan Ferit Gedik iktidara ve baskıya karşı düzenlenen protesto gösterilerinde hayatını kaybetti.

Gezi eylemleri sırasında birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralandı, yine binlerce vatandaşımız gözaltına alındı, eylemlere katıldığı gerekçesiyle yüzlerce kişi hakkında davalar açıldı.

”Gezi olayları Türkiye tarihinin en geniş katılımlı eylemleriydi”

Siyasi iktidarın toplumun büyük bir kesimine karşı uyguladığı kutuplaştırıcı siyaset sonucunda Gezi ruhu ortaya çıktı.  Gezi olayları, Türkiye tarihinin gördüğü en yaygın ve geniş katılımlı eylemlerdi.

AKP iktidarının kentleri, doğayı ve çocuklarımızın geleceğini hedef alan kar hırsıyla yoğrulmuş politikaları inatla devam etmektedir. Bugün Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi de sürmektedir.

Siyasi iktidar, başta İstanbul olmak üzere şehirlerimizdeki yeşil alanları satılacak ve pazarlanacak en iyi pasta dilimi olarak görmeye devam etmektedir. Batıdan-doğuya, kuzeyden-güneye talan politikaları sürmektedir.

Ülkemizde, hukuksuzluk ve keyfilik tıpkı Gezi eylemlerinin yapıldığı dönemdeki gibi devam etmektedir.  Bu keyfi uygulamalar meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Siyasi iktidar; baskıyı ve şiddeti her geçen gün arttırmaya devam etmekte, en ufak gösteri hakkını ve muhalefet hakkını sert şekilde bastırmakta hatta toplumu kutuplaştırmaktan ve ayrıştırmaktan geri durmamaktadır. 

”Tepki, ağaçlardan ibaret değildi…”

AKP iktidarı bilmektedir ki Gezi Park’ındaki tepki o parktaki ağaçlardan ibaret değildi, hükümetin dayatmacı tüm uygulamalarına karşı demokratik toplumsal bir tepkiydi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Gezi’nin anlamına, ruhuna ve değerlerine sahip çıkıyoruz. Gezi direnişinin 8. yıldönümünde Gezi direnişinde hayatlarını kaybeden onurlu insanlarımızı saygıyla anıyoruz, direnişlerini mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eğitim-İş Trabzon ”Gezi Direnişini 8. Yılında Saygıyla Selamlıyoruz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!