Trabzonlu balıkçılar liman taleplerini CHP ekonomi masasına anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ekonomi Masası, Trabzon Uzun Sokak’ta esnafı, ardından Sürmene ve Beşikdüzü’de balıkçıları ziyaret etti. Sürmeneli balıkçılar yerlerinden edilmek istendiklerini öne sürerek liman taleplerini dile getirdi; Beşikdüzülü balıkçılar ise denize yapılmak istenen dolgu alanının ilçede balıkçılığı bitireceğini savunarak projeye karşı çıktıklarını söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki Ekonomi Masası heyeti Trabzon’daydı. Öğlen saatinde Uzun Sokak’ta esnafı ziyaret ederek yürüyüş yapan CHP heyeti, daha sonra Sürmene’de ve Beşikdüzü’de balık üreticilerini ziyaret etti.

Balıkçılar için liman yapılmasını isteyen Sürmeneli balıkçılar, kendilerine 2007’de bu konuda söz verildiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığını, Deniz Kuvvetleri tarafından yapımı planlanan deniz üssü ve yakındaki balık çiftlikleri  nedeniyle bulundukları alandan da çıkarılmak istendiklerini söyledi.

“BALIKÇILARIN DERDİ YOKLUK, ONLARIN DERDİ OKLUK”

Barınakta üreticilerle görüştükten sonra konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan CHP sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Sürmene’de balıkçıların ciddi bir liman ihtiyacı var. Ama bunu çözecek hiçbir proje ortaya konulmamış vaziyette. Bir tane liman var ama o liman 41’inci sırada duruyor. 41 yıl o limanın bitmesi beklenecek. O liman bitmeden, şimdi balıkçı arkadaşlarımıza bulundukları mevcut yeri ‘terk edin’ diyorlar. Ne olacak burada? Buraya donanma gelecek. Donanma gelecek mi gelmeyecek mi belli değil. Diğer taraftan da buraya Japon yatırımcılar gelecek, balık yetiştirme alanları kurulacak deniliyor. Burada duran balıkçıların her an ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmaları riski var. Bununla ilgili de hükümet hiçbir çözüm getirmemiş. Her zaman olduğu gibi. Balıkçıların burada derdi yokluk, ama onların derdi Okluk. Okluk Koyu’nda kendi saraylarını yapmakla uğraşıyorlar ama burada balıkçıların çok ciddi problemi var. Biz buraya geldik, balıkçılarımızı dinledik, derdi gördük. Yapılacak olan projeye başlanmasını ve hızla bitirilmesini istiyoruz. Yatırım belli bir noktaya gelmeden, balıkçı esnafının buradan çıkarılması doğru değildir. Türkiye’nin balıkçılıkla zengin olması gerekirken, bir iç denizi müsilajla kaplı. Sizin çevre ile ilgili önlemleri almamanız nedeniyle bugün balıkçı sıkıntıda. Balıkçılarımızın için güvenli liman olacağız, CHP olarak.

Buradaki balıkçılara, kalacakları yeri tahsis etmeden önce ‘buradan çık’ diyemezsiniz. Bu ekmek teknesi, nerede duracak bu ekmek teknesi. Başka türlü bu mesele çözülmez. Aksi taktirde bu zulüm olur.”

“DENİZE KATLİAM YAPMAK DEMEK”

Beşikdüzü’nde ise hafriyatla deniz dolgusu yapılması nedeniyle pınar çıkışının kapandığını, bölgede balıkçılık yapmanın zorlaştığını söyleyen balıkçılar sorunlarını CHP’lilere anlattı. Doğal liman bölgesine yapılan dolguya tepki gösteren bir balık üreticisi, “Burayı Beşikdüzü’ne park alanı olarak kazandırmaya çalışıyorlar, hayır demiyoruz ama buranın bu şekilde dolması denize katliam yapmak demek. Burayı doldurduğunuz zaman denizci abilerimiz daha iyi biliyor, kumsal limanın ağzını dolduracak, limanı da kullanamayacağız. Biz burayı kurtaralım ve kullanalım istiyoruz” diye konuştu.

“HALK DOLGU ALANINI İSTEMİYOR”

CHP’li Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise Ekonomi Masası heyeti ile şu bilgileri paylaştı:

“Biz göreve geldiğimiz zaman bu alanın doldurulmamasını istedik. Planın revize edilmesi talebinde bulunduk, bugün gelen bilgiye göre, projenin değiştirilmemesi, devam edilmesi planlanıyor. Bu alan Beşikdüzü halkı için son derece önemli. Hem balıkçılarımız için hem buradaki insanlarımız için önemli. Bu mendirek dolgu alanı. Bunun arkası dolgu olacak. Trabzon’daki hafriyatlar buralara getirilecek. Halk bunu istemiyor. Bunu sizin de gözünüzle görmenizi istedim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzonlu balıkçılar liman taleplerini CHP ekonomi masasına anlattı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!