Dünyanın en tehlikeli yolu Bayburt-Trabzon sınırında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en tehlikeli yolları listesi açıklandı. Listede Türkiye’den de bir yer yer aldı. Bayburt ile Trabzon arasındaki ‘dünyanın en tehlikeli yolu’ seçilen Derebaşı Virajları adrenalin tutkunlarını bekliyor.

1916’da Rus askerleri tarafından yapılan ‘ölüm yolu’ ekstrem sürüş meraklılarının toplandığı ‘dangerousroads.org’ internet sitesi tarafından ‘dünyanın en tehlikeli yolu’ seçildi. Bayburt-Trabzon sınırında, Soğanlı Dağı’ndaki 29 keskin virajlı D-915 yolu sadece bu sıfatıyla kalbinizi hızla çarptırıyorsa yola çıkmak için bir nedeniniz olabilir.

Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve “dünyanın en tehlikeli yolu” seçilen Derebaşı Virajları, doğal güzellikleriyle de adeta büyülediği doğa ve adrenalin tutkunlarının yeni rotası haline geldi.

1914 yılındaki Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edildiği bilinen yolda, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doğa olayları sıkça yaşanırken, bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca yavaş yavaş ilerlerken farklı bir güzelliği de beraberinde getiriyor.

KESKİN VİRAJLARI YÜREK HOPLATIYOR

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan www.dangerousroads.org adlı site tarafından “dünyanın en tehlikeli yolu” seçilen Derebaşı Virajları, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin virajla sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yola Trabzon Sümela tarafından başlanıldığı takdirde Uzungöl’den geçmek zorunda kalınıyor. Yol, sürücüleri Uzungöl’den çıkar çıkmaz dağlara tırmandırıyor. Kalabalıktan sıyrıldığımız an ormanlık dağ yolu ve sisler içindeki Uzungöl de eski günlerindeki gibi bir manzaraya kavuşuyor.

MASALSI BİR ATMOSFER

Derebaşı virajları olarak da bilinen bu yol Trabzon ile Bayburt’u birbirine bağlıyor.

Yol coğrafi şartlar göz önünde bulundurulduğunda yılın en az 6 ayını karlı ve kapalı geçiriyor. Yaz aylarında bile geçmenin ne kadar zor olduğu biliniyor. Virajları tek seferde dönmek mümkün değil. İnsan o dik dağdan aşağıya otomobille indiğine inanamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın en tehlikeli yolu Bayburt-Trabzon sınırında!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!