Ihlamurlar Altında

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2005 Yapımı.

Yönetmen:Aydın Bulut

Oyuncular: Tuba Büyüküstün (Filiz), Bülent İnal Yılmaz),  Sianan Tuzcu (Ömer) Nur Sürer (Müjgan)

Tipik bir Yeşilçam filminin dizi halinde çekilmiş hali. 80 bölümlük dizinin tamamını izlemek kolay değil. Zaten bir ses sorunu da var. Bazı anlar sessiz sinemaya dönüşmüş. Sanırım teknik bir arıza. Bir de çok sık reklamlar kolayca insanı izlemekten caydırabiliyor. Yine de izlediğim kadarıyla yazdığımda bir kusurum olursa bana aittir.

Zengin bir ailenin kız ve oğlan çocukları, nişanlı fakir kız ve oğlandan oluşan  karenin geçişken aşk öyküleri. Varoş yaşamı ve Nişantası tarzı bir hayat mücadele halinde.

Gazi mahallesi çekimleri şahane.

Fakir kız Elif (Özge Borak)  ile fakir oğlan Yılmaz (Bülent İnal) nişanlıdır. Birbirlerini çok sevmelerine rağmen Elif’in gözü rahat ve konforlu hayat için yükseklerdedir. Bu arada tanıştığı Ömer’le (Sinan Tuzcu) bu yolu kendisine açacaktır. Artık Yılmaz, Ömer’e kaptırdığı nişanlısı için intikam peşindedir. Bu amaçla Ömer’in kızkardeşi Filiz’le (Tuba Büyüküstün)  yakınlaşma başlatacak ve “kıyamet” ondan sonra start alacaktır.

Jenerik, Yeşilçam filmlerinin afişleri tasarlanarak uyarlanmış. Ve film Yerli Sinemamıza ithaf edilmiş.

Müzik ve yer yer kullanılan şiirler, dizinin ana karakteri olarak tasarlanan arabesk yapıyı pekiştiren bir görev üstlenmiş gibi görünüyor.

Bülent İnal, bu dizide maalesef bir oyunculuk gösterememiş, takım elbise ve kravatla, oldukça donuk kalıyor.  Duygulu sahnelerde bile bozamamış bu yapısını.

Sianan Tuzcu, Ömer  rolünde başarılı. Nur Sürer her zamanki yaratıcılığıyla diziye hayat veriyor. Artık o tartışmasız bir marka.

Tuba Büyüküstün, Filiz rolünde, bu dizide müthiş.

Canlandırdığı karakter olarak, böyle bir hayat yaşamamış olmasına rağmen, sanki feleğin her türlü çemberinden geçmiş gibi, acıyı, endişeyi, tutkuyu,  dayanışmayı, korkuyu, kuşkuyu, sevgiyi, perdeden izleyiciye yaratıcı oyunuyla aktarıyor. Sizi diziye çekiyor.

Aslında bütüne baktığınızda berbat diyeceğiniz bu yapımı izlenebilir kılıyor, hatta her yeni bölüm için merak da uyandırabiliyor.

Ihlamurlar Altında

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!