Belediyecilik, Halka Hizmet Midir, Halkı Kandırmak Mıdır Mıdır?! – Anlat Başkan Zorluoğlu, Anlat Heyecanlı Oluyor!!!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir tarafta Yalıncak’a “Halk Plajı yapıyoruz” kandırmacası ile 12 milyon lirayı “kıyı kenar çizgisi”ni de delerek ve “kumsala, denizin hemen 15 metre kenarına kalıcı yapılar yapılamaz” yasal yasağını da hiçe sayarak rant oluşturmaya yönelik yapı yapmak, diğer tarafta binbir emekle besicilik yaparak hayvan yetiştiren ve kurban bayramında satışa sunan üreticiye ise sığınmacıların dahi karşılaşmadıkları ortamı sunmak, sizce hangi hizmet anlayışına sığmaktadır?!!!
– Bakın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir tarafta “Halk Plajı yapıyoruz” diyerek nasıl göz boyuyor, diğer tarafta ise “Kurban Satış Yeri” diye üretici ve alıcılara nasıl bir mezbeleliğe mahkum ediyor!!!
WhatsApp Image 2021 07 19 at 14.59.52 1

– Sizce aşağıda fotoğraflarla dikkatlerinize taşıdığım anlayış, hangi büyükşehir belediye başkanlığı hizmeti olabilir?!!!
– Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Yalıncak’da denizin içine(adım hesabı 15 adım)gömdüğü beton yolları bakın nasıl savunuyordu bir gazeteciye ifadesiyle, kısa bir süre önce:

– “Burası(Yalıncak plajı) sadece bir plaj yapımı değil, bir sahil düzenleme projesidir. Ancak bu plajın yaklaşık 800 metrelik bölümü oteller ve çeşitli işletmelerin işgali altındaydı.(Bakın burada kamu alanının işkal edildiğini bizzat bir belediye başkanı itiraf ediyor!) Plajda halkın kullanması için mecburen kabin yapmak zorundaydık.(Bu da itiraf, kabin sökülebilecek yapı malzemeleriyle yapılabilirdi. Neden beton tercih edildi?) Trabzon’un iklim koşulları ve nem nedeniyle ahşap bir yapı uzun ömürlü olmayacaktı.(Yoksa bu projeyle birileri RANT mı elde etti?) Bu nedenle de doğrudan ahşap yapmayı tercih etmedik.Tamamlandığında bir beton görüntü olmayacak.(Burada da betonu ahşapla kaplayarak, bir kamuflaj itirafı yapıyor ve aslında betonlaşma yaptıklarını açıkça kabulleniyor) Betonun üstü ahşap kaplanacak, doğal bir görümümü olacak.(Yani göz boyanacak!) Kalıcı değil. (Tam aksine kalicı) Biz buradaki işgalleri kaldırırken büyük zorluklarla ve dirençle karşılaştık. (Nasıl yani, kamu malı işkal mi edilmişti? Öyleyse kamu malı işkal edilirken AKP’li büyükşehir belediyesi neredeydi? Neden müdahale edip, durdurup, gerekli yasal işlemi uygulamamış?)Plaj yapımı ve sahil düzenlemesi birlikte maliyeti yaklaşık 12 milyon lira.(12 Mikyon lira ile yapılan kumsal düzenlemesi, o bölgede kim ya da kimlere RANT sağlayacak?!”

WhatsApp Image 2021 07 19 at 14.59.53
– Şimdi içinde bolca itirafların da görüldüğü, ve 12 milyon lira gibi bir kamu kaynağının o bölgedeki özel konutlara ticari manada büyük bir RANT sağladığı aşikar iken, aynı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, aşağıda potoğraflarını paylaştığım Akoluk’daki Kurban Satış Yeri’ne bur göz atalım. CHP’nin çalışkan ve sorunları yerinde tespit edip, yönetenlere eleştiri getiren Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ‘ın tespitlerini dikkatinize sunuyorum!
Akoluk’daki Kurban Satış Yeri’nin manzarası korkunç! Adeta Afganistan ya da Pakistan’daki felaket görüntülerini andırıyor!
Ne hijyen var, ne doğru dürüst şu var, ne konaklayacak sağlıklı bir prefabrik yapı, ne bu PANDEMİ döneminde kurallara uyan sağlık önlemi, ne de sağlıklı elektrik ve su sunulmuş!
WhatsApp Image 2021 07 19 at 14.59.52

Kısacası mezbelelik görüntüleri var. Oradan alınacak kurbanlıkların sağlıklı olması da olanaksız!
Bu görüntüleri gördükten sonra insanın hem sağlık yönünden hem de dini vecibeler yönünden o alana gidip kurbanlık almaktan da imtina edecek çok insan olacaktır!!!
– Şimdi bu içler acısı manzarayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu nasıl savunacak acaba?!!
WhatsApp Image 2021 07 19 at 14.59.50

Belediyecilik, Halka Hizmet Midir, Halkı Kandırmak Mıdır Mıdır?! – Anlat Başkan Zorluoğlu, Anlat Heyecanlı Oluyor!!!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!